Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΙΤΣΑΡΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

asamΕπειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την αξιολόγηση και τα προσόντα που θα πρέπει να έχει κάποιος για να παραμείνει στο δημόσιο και πολλοί είναι αυτοί που κόπτονται για την αξιολόγηση, ας διαβάσουμε όλοι μαζί το βιογραφικό του πρωθυπουργού της χώρας Αντ. Σαμαρά:

 

Ο πρωθυπουργός έχει ένα πτυχία, ένα μεταπτυχιακό και άνοιξε μια πιτσαρία, πριν γίνει πολιτικός στα 26 του. Αναλυτικά:

– Γεννήθηκε το 1951 από μπαμπά μεγαλοκαρδιολόγο και διευθυντή του Ευαγγελισμού.

– Από την πλευρά του πατέρα του, είναι ανιψιός του παλιού βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ, Γεωργίου Σαμαρά.

– Από την πλευρά της μητέρας του, είναι εγγονός του παλιού βενιζελικού βουλευτή Θεσσαλονίκης και υπουργού Αλέξανδρου Ζάννα.

– Είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα και τρισέγγονος του Εμμανουήλ Μπενάκη.

– Η γιαγιά του, Βιργινία Ζάννα, διεκδίκησε τον τίτλο της πρώτης ελληνίδας βουλευτού.

– Αποφοίτησε το 1969 από το Κολέγιο Αθηνών (συνιδρυτής του κολεγίου ήταν ο Στέφανος Δέλτα, σύζυγος της Πηνελόπης Δέλτα και προγιαγιάς του).

– Μετά το Κολέγιο Αθηνών μετέβη στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης όπου και σπούδασε Οικονομικά και έπειτα στο Χάρβαρντ όπου και έκανε μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (κάπου μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο βρίσκεται και η πολυσυζητημένη πιτσαρία και οι πίτσες που έσκΙζαν), σχετικό βίντεο στο τέλος του άρθρου.

– Το 1975 και σε ηλικία 24 ετών, επιστρέφει στην Ελλάδα απο την Αμερική και γίνεται από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΝΝΕΔ.

– Το 1977 και σε ηλικία 26 ετών εκλέγεται βουλευτής και γίνεται ο νεώτερος βουλευτής στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου.

– Παραμένει βουλευτής για 19 συνεχόμενα έτη! Από το 1977 έως το 1996.

– Από το 1996 έως το 2004 δεν κάνει τίποτα και απλά κάθεται στο σπίτι του εξαιτίας της γνωστής διένεξης με τον Μητσοτάκη που τον οδήγησε εκτός Νέας Δημοκρατίας, και αφού στις εκλογές του 1996 το κόμμα που ίδρυσε, η Πολιτική Άνοιξη, δεν κατορθώνει να μπει στη βουλή.

– Το 2004 επιστρέφει στην ΝΔ και διορίζεται ευρωβουλευτής μέχρι το 2007

– Το 2007 ξαναεκλέγεται βουλευτής, και το 2009 γίνεται από τον Καραμανλή Υπουργός Πολιτισμού.

– Την ίδια χρονιά εγκαινιάζει το Μουσείο Ακρόπολης ως Υπουργός Πολιτισμού όπου και διορίζει σε αυτό την μισή Μεσσηνία στο γνωστό σκάνδαλο.

Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιογραφικού του “αυτοδημιούργητου” ΗΓΕΤΗ, το παρακάτω βίντεο μπορεί να θεωρηθεί και ως το κερασάκι στην τούρτα της κωμικοτραγικής κατάστασης με τα τζάκια και τους πολιτικούς ανεπάγγελτους γόνους που μας κυβερνούν, και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com