ΠΤΗΣΗ ΜΗ370: ΓΥΝΑΙΚΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

00Ενα τηλεφώνημα διάρκειας δύο λεπτών φέρεται να δέχθηκε πριν από την απογείωση ο πιλότος του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines από μία γυναίκα η οποία χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο υπό ψεύτικη ταυτότητα…

Οπως υποστηρίζει δημοσίευμα της Mail on Sunday, ήταν ένα από τα τελευταία τηλεφωνήματα που έγιναν προς ή από το τηλέωνο του πιλότου Ζαχαρί Αχμαντ Σαχ τις ώρες πριν απογειωθεί το αεροπλάνο της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο πριν από 16 ημέρες.

Οι ερευνητές το αντιμετωπίζουν ως δυνητικά σημαντικό στοιχείο, καθώς οποιοσδήποτε αγοράζει μία κάρτα sim στη Μαλαισία πρέπει να συμπληρώσει μία φόρμα στοιχείων δίνοντας τον αριθμό ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Αυτό είχε ενταχθεί στα αντιτρομοκρατικά μέτρα μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι κάθε αριθμός ανήκει σε συγκεκριμένο πρόσωπο που μπορεί να εντοπιστεί.

Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή η αστυνομία εντόπισε τον αριθμό σε ένα κατάστημα που πουλά κάρτες sim στην Κουάλα Λουμπούρ.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε αγοραστεί «πολύ πρόσφατα» από κάποιον που έδωσε γυναικείο όνομα, αλλά χρησιμοποιούσε ψεύτικη ταυτότητα.

Η διαπίστωση αυτή εγείρει φόβους για πιθανούς συνδέσμους του 53χρονου πιλότου με τρομοκρατικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση μη ανιχνεύσιμες κάρτες sim. Οποιοσδήποτε άλλος που μίλησε στο τηλέφωνο με τον πιλότο τις ώρες πριν από την απογείωση έχει ήδη ανακριθεί.

e-go.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ