ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΥΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΜΥΣΕρευνητές ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερους από 3.600 ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που πήραν μέρος σε έρευνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Διατροφής των ΗΠΑ μεταξύ 1988 και 1994. Οι συμμετέχοντες ήταν άνδρες 55 ετών και άνω, και οι γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω…

Στο πλαίσιο της έρευνας , οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για να προσδιοριστεί ο δείκτης της μυϊκής μάζας τους, που δείχνει το ποσό των μυών σε σχέση με το ύψος.

Οι ερευνητές στη συνέχεια, το 2004, ερεύνησαν για να δουν πόσοι από τους συμμετέχοντες είχαν πεθάνει από φυσικά αίτια, και ποιο ρόλο έπαιξε η μυϊκή μάζα. Οι άνθρωποι με τα υψηλότερα επίπεδα μυϊκής μάζας είχαν αισθητά λιγότερες πιθανότητες να έχουν πεθάνει σε σχέση με εκείνους που είχαν χαμηλότερα επίπεδα μυϊκής μάζας .

” Με άλλα λόγια , όσο περισσότερη η μυϊκή μάζα σας , τόσο μικρότερες οι πιθανότητες θανάτου», δήλωσε ο Δρ Arun Karlamangla , αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια , Λος Άντζελες, School of Medicine.

« Έτσι , αντί να ανησυχούμε για το βάρος, θα πρέπει να προσπαθούμε να μεγιστοποιούμε και να διατηρούμε τη μυϊκή μας μάζα . «

Η μελέτη δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό American Journal of Medicine .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ