ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ

Ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑΗ νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας εγκαινιάζει μια νέα καταστροφική λαίλαπα  ενάντια στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα, με τη νέα οργανωμένη απάτη του λεγόμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος», με την άγρια περιστολή κοινωνικών δαπανών, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους στο δημόσιο, φορολογική λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων.

Με το ληστρικό αυτό «πλεόνασμα» να διατίθεται σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων και εξευτελιστικά ψίχουλα για την εκλογική εξαγορά των «ιθαγενών»

Κατά τα λοιπά η συμφωνία περιλαμβάνει νέες μειώσεις μισθών και παράλληλα πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (κατάργηση τριετιών και ωριμάνσεων). Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, με τα ασφαλιστικά ταμεία στα όρια της χρεωκοπίας και νέες περικοπές για τις συντάξεις πείνας.Νομιμοποίηση του λοκ άουτ και ασφυκτικό περιορισμό στα όρια της κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας (νέο άρθρο 4 με απόφαση για απεργία από την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων σε μια επιχείρηση). Πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων κάτω από τις επιταγές των ευρωπαϊκών πολυεθνικών γάλακτος. Μέτρα για την απελευθέρωση της τιμής των φαρμάκων, διάθεσή τους στα σουπερμάρκετ και τα βενζινάδικα, μεγάλες αυξήσεις των τιμών μέσα από τη μονοπώληση της αγοράς, όπως σε όλες τις χώρες που επιλέχτηκαν αυτές οι πολιτικές. Και τέλος μεθοδεύσεις για ρύθμιση του χρέους με αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις και ασφυκτική επιτροπεία για τα επόμενα 50 χρόνια, με την υπογραφή ενός νέου μεσοπρόθεσμου και την κατάργηση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας.

Τα μέτρα αυτά, θα έρθουν για ψήφιση μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες στην Βουλή και θα επικυρωθούν από το Eurogroup στις 1-2 Απρίλη.

Πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη νέα συμφωνία-έκτρωμα. Με απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια και στην ψήφισή της από την Βουλή και στην έγκρισή της στο Eurogroup. Δεν είναι αγώνας η απεργία για την τιμή των όπλων στις 9 Απρίλη της ξεφτιλισμένης γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ, όταν όλα θα έχουν κριθεί! Οι αγώνες πρέπει να εκδηλωθούν άμεσα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό:

να μην αφήσουν να περάσει η νέα συμφωνία.

να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημόνια που μας οδηγούν στην καταστροφή για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού, για να προασπίσουν το ευρώ.

Καλεί τις δυνάμει της Αριστεράς, χωρίς αναμονή για τις εκλογές να δώσουν την μάχη για να ξεσπάσει ένα μεγάλο κύμα αγώνων τώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ