ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ»

νικ1 (Αντιγραφή)Ασφυκτικά γέμισε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έσπευσαν να παρακολουθήσουν την κορυφαία μουσικοχορευτική παράσταση «Εν Χορώ και Οργάνοις στο Διάβα των Αιώνων», η οποία απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

νικ (Αντιγραφή)Περισσότεροι από 80 χορευτές και χορεύτριες από το Χορευτικό Τμήμα του Ο.Π.Α.Π. του Δήμου Κιλελέρ, όπως και από άλλα δύο Ποντιακά χορευτικά τμήματα, με παραδοσιακές φορεσιές και κουστούμια εποχής, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και επί δύο και πλέον ώρες παρουσίασαν ένα υπερθέαμα, που ενθουσίασε τους θεατές και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τους χορευτές συνόδευσε τοπικό μουσικό σχήμα και ο δεξιοτέχνης στο κανονάκι, Μάνος Κουτσαγγελίδης. Η παράσταση αποτέλεσε ένα χορευτικό ταξίδι για το κοινό μέσα στους αιώνες, από την εποχή του Ομήρου και των πρώτων Χριστιανών έως το Βυζάντιο, την Ελληνική Επανάσταση, το Μακεδονικό Αγώνα, τη Μικρασιατική καταστροφή, την προπολεμική και μεταπολεμική Ελλάδα.

Την επιμέλεια της παράστασης είχε ο χοροδιδάσκαλος του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Κιλελέρ, κ. Δημήτρης Χατζής ενώ χορηγοί ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρ. Κομήτσας ενώ το «παρών» έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθ. Παιδής, ο   πρόεδρος του Δ.Σ. Κιλελέρ, κ. Γ. Πασχούδης, οι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Ζ. Ανυφαντή, Γ. Παπακωνσταντίνου, Απ. Σιτράς, Β. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γ. Ζαχαριάς, Γ. Καρυούδης, Ν. Μπανταλός, Δ. Μάνδαλος, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Κιλελέρ, κ. Θεοφ. Νανούλης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, κ. Β. Σακελλαρίου και πλήθος κόσμου. 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ