ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

καταλΌπως αναφέρει ο “ΒΗΜΑτοδότης” αποφασίστηκε από τον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και Συμεών Κεδίκογλου πως τα σχολεία και οι μαθητές που έκαναν καταλήψεις, θα κάνουν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα,

δηλαδή από την Τρίτη του Πάσχα ως και την Παρασκευή , ενώ εκείνοι που δεν έκαναν,  θα συνεχίζουν τις διακοπες τους.

Όπως πάλι αναφέρει το δημοσίευμα με το ειρωνικό μάλιστα τρόπο, χαρακτηρίζοντας την κατάληψη ως αταξία, το Υπουργείο αποφασίζει να επεκτείνει την τιμωρητική και κατασταλτική πρακτική του σε όσους μαθητές θέλησαν να αντιδράσουν.

Οι “κακοί” κατά το υπ.Παιδείας…αυτοί των καταλήψεων δεν θα πηγαίνουν σχολικούς περιπάτους ενώ, οι άλλοι…οι ήσυχοι θα πηγαίνουν.

Το δημοσίευμα στην συνέχεια  αναφέρει τα παρακάτω:

«Πρέπει να υπάρξει ένα είδος κυρώσεων» μου έλεγε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου.

Και οι εξετάσεις, θα πείτε; Εδώ μάλλον οι του υπουργείου Παιδείας δεν το προέβλεψαν. Διότι αποφασίστηκε τα σχολεία να κλείσουν στις 21 Μαΐου (δηλαδή τρεις ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών) και οι πανελλαδικές εξετάσεις να αρχίσουν στις 27 Μαΐου (δηλαδή δύο ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών). Και κάτι ακόμη. Είναι οριστικό και αμετάκλητο: από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες θα χάσουν τουλάχιστον δύο αργίες. Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ακυρώσει την αργία των Τριών Ιεραρχών και την αργία του Αγίου Ιωάννη. Υπάρχει σκέψη να καταργηθεί άλλη μια σχολική αργία.

alfavita.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ