Ο Β. ΜΑΚΑΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

κοντρα (Αντιγραφή)Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε στη Νίκαια η ανακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου του ιστορικού Δήμου Κιλελέρ, Βασίλη Μακατού. Από την πρωτεύουσα του Δήμου, η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Κοινής Δράσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου Κιλελέρ «Πάμε Κόντρα» έβαλε πλώρη για τα ανοιχτά νερά της μάχης των δημοτικών εκλογών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος καλωσόρισε πλήθος μελών και φίλων της κίνησης και μίλησε για την αναγκαιότητα «της ανατροπής σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο αυτή τη στιγμή που ο τόπος υποφέρει από τα Μνημόνια». Ο Βασίλης Μακατός μίλησε για το εγχείρημα της πρωτοβουλίας «Πάμε Κόντρα», ως «γέννημα απλών ανθρώπων, ενεργών πολιτών που πονάμε τον τόπο μας και που επιθυμούμε ένα Δήμο συμμετοχικό, κοινωνικό, οικονομικά αυτοδύναμο, ένα Δήμο που θα λειτουργεί με πραγματικά τοπική διοίκηση κόντρα στην κεντρική εξουσία, ένα Δήμο κόντρα στην απαξίωση της αγροτικής παραγωγής, του αγροτικού εισοδήματος, της υποβάθμισης της υπαίθρου».

κοντρα1 (Αντιγραφή)Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία «της ανακυττάρωσης της αυτοδιοίκησης, μιας αυτοδιοίκησης όχι πια αποξενωμένης και απομακρυσμένης από το λαό, τις τοπικές κοινωνίες, τα χωριά μας!» και –ταυτόχρονα- τόνισε ότι «δεν θέλουμε να είμαστε μια από τα ίδια, δηλαδή διαχειριστές της εξουσίας, αλλά θέλουμε να είμαστε αυτοί που θα αλλάξουμε τον τρόπο της υπάρχουσας διοίκησης του Δήμου που μέχρι τώρα εφαρμόζει πιστά τους νόμους των Μνημονίων».

Ο υποψήφιος δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες και, ιδιαίτερα, τους νέους να συμμετέχουν και να πλαισιώσουν την αυτοδιοικητική κίνηση και, κλείνοντας, εξέφρασε τη δυναμική της νίκης «που μπορεί να έχει ο ενωτικός και συλλογικός συνδυασμός μας».

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο και οι αναλυτικές θέσεις του «Πάμε Κόντρα για την Ανατροπή στο Κιλελέρ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Δημήτρης (Τάκης) Γιαλαμάς, ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Παπαδόπουλος, καθώς και πολλά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Λίγα λόγια για τον υποψήφιο δήμαρχο:

Ο Βασίλης Μακατός γεννήθηκε στο Πλατύκαμπο Λάρισας το 1956.

Αποφοίτησε από το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Λάρισας και στη συνέχεια εισήχθη με εξετάσεις στη σχολή στελεχών των ΕΛΤΑ, από την οποία αποχώρησε λόγω της εισαγωγής του στο Πανεπιστήμιο. Απoφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ το  1979 από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην Αριστερά – το 1974 οργανώθηκε στη ΚΝΕ-  συμμετείχε στους φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες της μεταπολίτευσης. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ και εκλέχτηκε μέλος της ΝΕ της Επιτροπής  και της επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας.

Εκλέχτηκε γραμματέας της Ν.Ε. του  εκτός βουλής Συνασπισμού το 1993. Συμμετείχε στα συνέδρια του Συνασπισμού και στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της ΝΕ και εκλεγμένος αντιπρόσωπος.

Με ομάδα ακτιβιστών της περιοχής κατέγραψαν με φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό το πρόβλημα των υδάτινων πόρων και της βιώσιμης ανάπτυξης  της περιοχής της ΠΕΟ Βόλου. Ως μέλος σε αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής μαζικών φορέων παρουσίασαν το πρόβλημα και την πρόταση  στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Το τετράπτυχο Γκουσμπασανιώτης – Ασμάκι- Ταμιευτήρες- Κάρλα, παρουσιάστηκε σε forum και σε συνέδρια και έγινε αντικείμενο ερωτήσεων επερωτήσεων και αναφορών στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Ως πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Πλατυκάμπου και ταυτόχρονα ως εργαζόμενος στην οινοπνευματοποιία  Χατζηδήμα συγκρούστηκε με τη εργοδοσία για το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασμακιού και απολύθηκε.

Εργάσθηκε για 27 χρόνια στην ΕΑΣ Λάρισας όπου συμμετείχε ως μέλος της διοίκησης του μαζικού σωματείου των εργαζομένων. Εκλέχτηκε επανειλημμένα αντιπρόσωπος  στο ΕΚΛ και αντιπρόσωπος στην τότε ΟΣΕΓΟ. Το 2010 συνταξιοδοτήθηκε από την ΕΑΣ Λάρισας από τη θέση του προϊσταμένου του τμήματος των Ομάδων Παραγωγών.

 Η αυτοδιοικητική  του συμμετοχή και παρουσία ταυτίστηκε με την εθελοντική συνένωση  των πρώην κοινοτήτων Πλατυκάμπου και Γαλήνης σε ενιαίο Δήμο στην οποία πρωτοστάτησε. Ήταν επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης στις εκλογές του 1994 για το νεοσύστατο Δήμο που πέρασε στον β’ γύρο. Συμμετείχε  ως δημοτικός σύμβουλος στις συνεδριάσεις της ΚΕΔΚΕ για τα προβλήματα των 33 νεοσύστατων Δήμων που προέκυψαν από τις εθελοντικές συνενώσεις.

Είναι μέλος του Αγροτικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ , μέλος της κίνησης «Θεσσαλοί πολίτες του κόσμου» και του εξωραϊστικού συλλόγου Πλατυκάμπου «Πολίτες για ποιότητα ζωής». Δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια του σκόρδου και της τομάτας καθώς και την καλλιέργεια  της βιολογικής ελιάς.

Είναι παντρεμένος με τη Ξανθή Μοσχογιάννη, πτυχιούχο Παντείου,  συνταξιούχο δημοτική υπάλληλο,  έχουν μια κόρη, την Κρυσταλλία, φιλόλογο και ένα γιο τον Θάνο, ερευνητή Πληροφορικής, ο οποίος διαμένει και εργάζεται  στο Κέμπριτζ.

Είναι η δεύτερη φορά που ασχολείται ως υποψήφιος με την τοπική αυτοδιοίκηση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ