Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

ΑΣΕΠΟΠΚλιμάκιο του συνδυασμού “ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ” με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση επισκέφθηκε σήμερα τον Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π Τυρνάβου. Τον κ.  Σαρχώση συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αρβανίτης, Γιώργος Γκόβαρης, και Αλέκος Χατζηκρανιώτης.

Από την πλευρά του συνεταιρισμού στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος Αθανάσιος Χαλούλης, ο αντιπρόεδρος Κων/νος Ραψανιώτης, ο ταμίας Γιάννης Χαλιβέρας, το μέλος Ιωάννης Χριστονίκος και τα στελέχη του συνεταιρισμού Στέλιος Χατζής και Χρήστος Γεωργίου.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την ουσιαστικότερη υποστηρικτική πρωτοβουλία της αυριανής δημοτικής αρχής προς τον αγροτικό κόσμο με τον υποψήφιο δήμαρχο να παρουσιάζει ένα πακέτο προτάσεων για τον πρωτογενή τομέα με προτεραιότητα στο οινοποιήσιμο σταφύλι (μοσχάτο ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ) και στο ΑΧΛΑΔΙ CRYSTALLI  καθώς και στα κτηνοτροφική παραγωγή η οποία καλύπτει  το 20% της οικονομίας της Θεσσαλίας.

Με δεδομένο ότι οι αρδευόμενες και εκμεταλλεύσιμες εκτάσεις ανέρχονται στο 70% των συνολικών εκτάσεων τονίστηκε  ιδιαίτερα η σημασία της διασφάλισης της επάρκειας του νερού το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό αγαθό.

Στην κατεύθυνση αυτή υπογραμμίστηκε η ανάγκη να αξιοποιηθούν οι εκπονηθείσες τεχνικές μελέτες για την κατασκευή μικρών φραγμάτων με αναβαθμίδες ανάσχεσης.

Όπως τόνισε ο κ. Σαρχώσης όλα τα ανωτέρω στοχεύουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας καθώς και στην αειφόρο ανάπτυξη,

Αφού ανέλυσε τις προτάσεις για τον αμπελοοινικό τομέα, το αχλάδι, την κτηνοτροφία και τα τυροκομικά προϊόντα, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία του ισχυρού ονόματος των τυρναβίτικων προϊόντων, ο κ. Σαρχώσης τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας δήμου και συνεταιρισμών της περιοχής για την προώθηση αιτημάτων και στήριξη των παραγωγών.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΑΣΕΠΟΠ κατέθεσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της επισημαίνοντας πως επιτυχημένη θα είναι εκείνη η δημοτική αρχή που θα αγκαλιάσει δημιουργικά τον πρωτογενή τομέα.

Οι αναδιαρθρώσεις των καλλιεργειών, η εξοικονόμηση και η διαχείριση του νερού, οι πρωτοβουλίες για καθαρό εμπορικό μητρώο , οι διαφημίσεις και οι καμπάνιες των ποιοτικών προϊόντων της Τυρναβίτικης μάνας γης, το στήριγμα της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας είναι κάποια που μπορούν θεσμικά να υποστηριχθούν.

Από την άλλη ζητήθηκε να υπάρχει ένα μικρό κονδύλι που θα χρησιμεύει σε καλύψεις παρουσιάσεων από επιστημονικές προσωπικότητες που θα αναλαμβάνουν κατά καιρούς το βαρύ φορτίο των ενημερώσεων με σκοπό άλλοτε την θεραπεία και άλλοτε την μεταφορά γνώσεων με καινοτόμο αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ