ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΑΜΕΣΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

ρονΠληγείσες από τη χαλαζόπτωση περιοχές του δήμου Τυρνάβου επισκέφθηκε πριν από λίγο ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Αστ. Ροντούλης, ο οποίος με δηλώσεις του στο paidis.com, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που δημιούργησε η έντονη χαλαζόπτωση.

Οπως αναφέρει από το χαλάζι χτυπήθηκαν δενδρώδεις καλλιέργειες (ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, αχλάδια, λίγα μήλα) που βρίσκονται στο τέλος της ανθοφορίας και στην αρχή της δημιουργίας των καρπιδίων αλλά και αμπέλια που βλασταίνουν.

Σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη το μέγεθος της ζημιάς φαίνεται να είναι μεγάλο αν και όπως σημειώνει η έκτασή της μπορεί να εμφανιστεί στο πραγματικό της μέγεθος ακόμη και μετά από ένα μήνα.

Με δεδομένη την ύπαρξη του προβλήματος ο κ. Ροντούλης καλεί τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε πραγματικές και ορθές εκτιμήσεις που θα οδηγήσουν σε δίκαιες αποζημιώσεις ώστε να μην εμφανιστούν και πάλι τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος με τις εκτιμήσεις της περυσινής ζημιάς που έφεραν ψίχουλα για αποζημιώσεις στους αγρότες.

Ο κ. Ροντούλης σημειώνει ακόμη ότι σαν νέα δημοτική αρχή του Τυρνάβου θα αγωνιστεί μαζί με τους παραγωγούς για να καλυφθεί η ζημιά στο σύνολό της και να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις, ενώ με δεδομένο ότι διατέλεσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και γνωρίζει κάποια πράγματα εκ των έσω στέλνει έμμεσες προειδοποιήσεις λέγοντας ότι “κάποια τρωκτικά πρέπει να βάλουν μέσα το κεφάλι και να εργαστούν ώστε να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ