Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΩΝ

sarxosis1Περιοχές του δήμου Τυρνάβου που χτυπήθηκαν σήμερα από την έντονη χαλαζόπτωση επισκέφθηκαν μέλη του συνδυασμού «ΣΥΝ Πολιτεία – Στροφή στον Πολίτη», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση για να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.

Όπως τους ενημέρωσαν οι αγρότες η ζημιά κυρίως στις δενδροκαλλιέργειες είναι πολύ μεγάλη και υπάρχει κίνδυνος οικονομικής καταστροφής για όλους τους πληγέντες.

Με δεδομένο ότι το χαλάζι κτύπησε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στον Τύρναβο, το Δαμάσι, τα Πλατανούλια, τα Δένδρα και τον Αμπελώνα ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Π. Σαρχώσης σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

Η έντονη χαλαζόπτωση που βρήκε τις καλλιέργειες στο μετά την ανθοφορία στάδιο σε όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και την αμπελοκαλλιέργεια, σε μια τεράστια έκταση, είναι βέβαιο ότι προκάλεσε μεγάλες ζημιές που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη βιωσιμότητα εκατοντάδων αγροτικών νοικοκυριών του δήμου μας.

Είναι χρέος του ΕΛΓΑ και της πολιτείας στο σύνολό της να προχωρήσουν άμεσα σε σωστές εκτιμήσεις της ζημιάς και σε άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν.

Εμείς από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της διαδικασίας και ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά ο ΕΛΓΑ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποζημιώσει δίκαια τους πληγέντες. Αύριο που θα είναι ακόμη πιο ορατό το μέγεθος της ζημιάς θα επανέλθουμε στο θέμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ