ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

φυλΝεκρός στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας όπου είχε μεταφερθεί χθες το απόγευμα βρέθηκε ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο την Τρίτη όταν σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο θάνατος του Αλβανού βαρυποινίτη έγινε γνωστός λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στην πτέρυγα του Ιλία Καρέλι σήμανε συναγερμός και οι φωνές συντάραξαν τις φυλακές. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έτρεξαν και τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο κελί του βαρυποινίτη, στην απομόνωση, υπήρχε κάμερα που κατέγραφε τα όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σημειώνουν ότι ο θάνατός του, οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η κάμερα δείχνει τον Αλβανό δολοφονό, να δυσφορεί μέσα στο κελί του και λίγο αργότερα να ξαπλώνει στο κρεβάτι του. ”Φαίνεται να παίρνει βαθιές ανάσες και το στήθος του πήγαινε πάνω κάτω” λένε στο NewsIt άνθρωποι του υπουργείου.

Τα πλήρη αίτια του θανάτου πάντως αναμένεται να αποσαφηνιστούν εντός της ημέρας, μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας γύρω στις 16.00 χθες το απόγευμα (27-03-2014) και κρατείτο στην απομόνωση, για λόγους προστασίας.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Ο Ιλία Καρέλι είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία. Θεωρούνταν εξαιρετικά επικίνδυνος, αλλά κανείς δεν είχε φανταστεί τα όσα θα συνέβαιναν το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου.

Το φονικό έγινε μετά το μεσημεριανό φαγητό. Ο άτυχος σωφρονιτικός υπάλληλος μπήκε στο κελί που φυλασσόταν ο βαρυποινίτης μαζί με άλλους 7 συγκρατούμενούς του για καταμέτρηση και κλείσιμο των κελιών.

Τότε ο δράστης έβγαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, του έδωσε να διαβάσει το σημείωμα που είχε γράψει και στην συνέχεια τον σκότωσε με 3 μαχαιριές. Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι του υπαρχιφύλακα, μπήκαν στο κελί αλλά ήταν αργά. Ο πατέρας των δύο παιδιών, είχε πέσει νεκρός, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

newsit.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ