Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μέριμνα για ειδική τιμολόγηση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ζήτησε η Ρ. Καραλαριώτου

???????????????????????????????Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της αστικής συγκοινωνίας, εντός των ορίων της Λάρισας αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων μέσω της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων για ειδικές τιμές εισιτηρίων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ήταν το αντικείμενο της συζήτησης της υποψήφιας δημάρχου Λαρισαίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Ρένας Καραλαριώτου

με τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με φορείς και συλλόγους της πόλης.

Όπως ενημέρωσε την κ. Καραλαριώτου ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, κ.  Μιχάλης Σακελ-λαρίου το Αστικό ΚΤΕΛ κάνει κινήσεις εκσυγχρονισμού με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Λάρισας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου, με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος που αντιμετωπίζει η πόλη, υπάρχει η ανάγκη διεύρυνσης της αστικής συγκοινωνίας και σε απομακρυσμένες περιοχές της Λάρισας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την κ. Καραλαριώτου αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχει προς τους πολίτες το Αστικό ΚΤΕΛ. Στόχος μας είναι ο πλήρης εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών μας, προκειμένου να εμπιστεύονται όλο και πε-ρισσότεροι πολίτες την αστική συγκοινωνία, ούτως ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος, που ταλανίζει την πόλη. Σε συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε την αστική συγκοινωνία στις περισσότερες περιοχές της Λάρισας, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται με τα αστικά μέσα μεταφοράς, γρήγορα, αποτελεσματικά και ποιοτικά όλοι οι Λαρισαίοι πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίου.

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου χαρακτήρισε το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας ως ένα από τα καλύτερα της χώρας,. «Μία αστική συγκοινωνία που πληροί όλες τις σύγχρονες και ποιοτικές προδιαγραφές, συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης αλλά και στην καταπολέμηση, ως ένα σημαντικό βαθμό, του κυκλοφοριακού προβλήματος. Προ-ϋπόθεση για να συμβεί, όμως αυτό, είναι το δίκτυο δρόμων της πόλης να είναι το δυνα-τόν καλύτερο, όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, χωρίς προβλήματα αλλά και οι στάσεις αναμονής των επιβατών να είναι αξιοπρεπείς. Ως  «Λάρισα – Νέα Αρχή» σκοπεύουμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης των συμπολιτών μας. Βάσει μελέτης για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού που θα υλοποιηθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή, θα εξεταστούν και οι συνδυασμοί δρομολογίων και φυσικά η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των οχημάτων του Αστικού ΚΤΕΛ σε όλες τις συνοικίες. Επιπλέον, πάγια θέση μας ως «Λάρισα – Νέα Αρχή» είναι ότι η μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας θα πρέπει να είναι διαρκής, μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. Προς αυτή την κατεύθυνση, και χρησιμοποιώντας ό, τι χρηματοδοτικό εργαλείο θα έχουμε στη διάθεσή μας, σε συνερ-γασία με τη διοίκηση του Αστικό ΚΤΕΛ, θα μεριμνήσουμε, ούτως ώστε να υπάρχει ειδική τιμολόγηση εισιτηρίων, σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Η «Λάρισα – Νέα Αρχή» στηρίζει το Λαρισαίο πολίτη και δημιουργεί τις συνθήκες για την αξιοπρεπή διαβίωσή του στην πόλη. Και φυσικά, πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η ποιότητα της αστικής συγκοινωνίας.» υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ