ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΓΥΡΤΩΝΗΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ (Αντιγραφή)Σε πλήρη λειτουργία μπαίνει από την Πέμπτη 3/4/2014 το φράγμα Γυρτώνης καθώς με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας κλείνει το θυρόφραγμα για την ταμίευση νερού. Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη για την πορεία των έργων επανασύστασης της λίμνης Κάρλας,

που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού.  Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε η Διευθύνουσα Υπηρεσία των εργολαβιών της Κάρλας (ΕΥΔΕ/ΟΣΥΕ) καθώς και ο ΤΟΕΒ Πηνειού, είχε σαν στόχο τον καθορισμό των από εδώ και πέρα ενεργειών, έως ότου να μεταφερθούν στην αιρετή Περιφέρεια οι αρμοδιότητες, όπως ορίζει ο Ν. 4199/2013.

Κυρίαρχα θέματα της συνάντησης ήταν οι επισκευές των αντλιοστασίων από φθορές και η πλήρης λειτουργία του φράγματος της Γυρτώνης, το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργούσε αποσπασματικά ο εργολάβος και το οποίο πλέον παραδίδεται στον ΤΟΕΒ Πηνειού.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάβασης των αρμοδιοτήτων κατασκευής των έργων ανασύστασης της λίμνης Κάρλας από το αρμόδιο υπουργείο προς την αιρετή Περιφέρεια, συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς για να λύσουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και μπαίνουμε μπροστά, αντιμετωπίζοντας αστοχίες και λάθη του κεντρικού κράτους όλα αυτά τα χρόνια, για να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το 2015 και να μην απενταχθεί. Το θέμα της Κάρλας είναι πολυσύνθετο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλείται να κάνει έναν αγώνα δρόμου κάνοντας τα αδύνατα δυνατά. Με τη συνεργασία Περιφέρειας και ΤΟΕΒ Πηνειού βάζουμε νερό στην Κάρλα από τις χειμερινές απορροές του Πηνειού, έτσι ώστε σε μια άνυδρη χρονιά να αποφύγουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, προβλήματα κατά τους θερινούς μήνες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Γιώργος Λαδόπουλος δήλωσε: «Επιτέλους φαίνεται η αρχή του τέλους καθώς κλείνει το φράγμα Γυρτώνης. Ένα έργο που έχει την προσωπική σφραγίδα του Γιώργου Σουφλιά και από τότε που έγινε μέχρι σήμερα το ανευθυνο-υπεύθυνο κράτος δεν μπόρεσε να δώσει σε λειτουργία προς τους πολίτες και τους αγρότες, και παρά το γεγονός ότι τι είναι κατά 95% έτοιμο. Άνθρωποι σαν τον Κώστα Αγοραστό, που έχουν πλήρη γνώση των απαιτήσεων και των συγκυριών, σε ότι αφορά την άρδευση του 2014, μπαίνουν μπροστά δουλεύοντας για τους πολίτες και όχι δουλεύοντας τους πολίτες, όπως κάποιοι άλλοι. Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη και την αιρετή Περιφέρεια που αναλαμβάνουν το κόστος του ρεύματος αλλά και το εργασιακό κόστος αλλά κυρίως για την πολιτική που εφαρμόζουν με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Όπως έγινε ακόμη γνωστό ο ΤΕΟΒ Πηνειού αναλαμβάνει: α) την διασφάλιση της καλής τροφοδοσίας του νερού προς την Κάρλα, β) τη στελέχωση του φράγματος της Γυρτώνης, που κλείνει αυτή την Πέμπτη, γ) τον έλεγχο της στάθμης του νερού στο φράγμα, ενώ θα βρίσκεται σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εκτίμηση της απόδοσης, αλλά και για προτάσεις διόρθωσης, συμπήρωσης και επανεκτίμησης των δεδομένων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η προϊσταμένη της ΕΥΔΕ/ΟΣΥΕ κα. Ιουλία Καρυά και ο επιβλέπων κ. Ζήσης Γκαραγκούνης, ο διευθυντής του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Βασίλης Αραμπατζής, ο γραμματέας κ. Ιωάννης Κουκούτσης, και ο σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Σουλιώτης.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com