ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ

rontoulis_samarasΕπιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία ζητά την έμπρακτη συμπαράστασή του στους πληγέντες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση αγρότες του δήμου Τυρνάβου απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Αστ. Ροντούλης. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,
Αντιλαμβανόμενος, μετά και την τελευταία συνάντησή μας, το ζωηρό  προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνετε για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό κόσμο της χώρας, θεωρώ επιτακτικό καθήκον μου να σας ενημερώσω για το συντριπτικό πλήγμα που υπέστη ο αγροτικός πληθυσμός του Δήμου Τυρνάβου λόγω έντονης χαλαζόπτωσης την περασμένη Πέμπτη.

Η εν λόγω θεομηνία έπληξε το σύνολο των καλλιεργειών, σε ποσοστό ακόμα και 100%, επεκταθείσα σε μια έκταση 40.000 περίπου στρεμμάτων, τη στιγμή μάλιστα που οι δενδρώδεις καλλιέργειες έδιναν τα πρώτα τους καρπίδια και τα αμπέλια τους βλαστούς τους.

Από την περιγραφείσα κατάσταση, κύριε Πρόεδρε, φρονώ ότι γίνεται αντιληπτό το εύρος της καταστροφής του αγροτικού εισοδήματος, σε έναν Δήμο που στηρίζει σχεδόν αποκλειστικά την επιβίωση και ευμάρεια των δημοτών του στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Τούτων δοθέντων, είμαι πεπεισμένος ότι από εσάς τον ίδιο θα δοθούν οι δέουσες εντολές στην Διοίκηση του ΕΛΓΑ για γρήγορες, δίκαιες και αδιάβλητες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις προς τους πληγέντας παραγωγούς και για την ενεργοποίηση της χρονίζουσας αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα, προκειμένου να αποφευχθεί τουλάχιστον η άμεση επανάληψη παρομοίων ζημιογόνων φαινομένων, έως ότου στηθεί μια μόνιμη υποδομή αντιχαλαζικής προστασίας και αλλάξει ο πεπαλαιωμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Επειδή γνωρίζω, κύριε Πρόεδρε, την ευαισθησία σας για τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, είμαι  σίγουρος ότι δεν θα παροραθούν οι εκκλήσεις μου. Ο κόσμος του Τυρνάβου περιμένει από τον Πρωθυπουργό του έμπρακτη συμπαράσταση, για να ατενίσει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία. Ο αγρότης του Τυρνάβου περιμένει από τον Πρωθυπουργό του έμπρακτη στήριξη, για να διασφαλίσει την επιβίωση της οικογενείας του και το χαμόγελο των παιδιών του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ