ΧΡΕΟΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

ΑΠΟΖ«Θετική αναμφισβήτητα, η συγγνώμη του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ, από το μνημείο των μαρτυρικών Λυγκιάδων, αλλά δεν αρκεί. Για να αποδειχθεί ειλικρινής η μεταμέλεια του γερμανικού κράτους απαιτούνται πράξεις.

Πράξεις δικαιοσύνης, έμπρακτης αναγνώρισης της θυσίας του ελληνικού λαού και αποκατάστασης των φοβερών δεινών, που υπέστη», τόνισε απόψε από το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης οδοντίατρος-πολιτικός επιστήμονας, μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης κ. Αννυ Ψάρρα τόνισε πως στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης του Λαού μας , να παραδώσουμε την συλλογική ιστορική μνήμη και τα διαχρονικά μηνύματα στις γενιές που ερχονται . Να ανοίξουμε τις πόρτες του Μουσείου στα σχολειά μας , ζωντανό κύταρο , πηγή έμπνευσης για νέους αγώνες .

Με τον Μ. Γλέζο -μπροστάρη – να υψώνει για άλλη μια φορά την σημαία για -ΔΙΚΑΙΩΣΎΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – χρέος ηθικής και μνήμης της θυσίας του Ελληνικού λαού που πολέμησε για λευτεριά !Στη συνέχεια ο κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος δικηγόρος – ιστορικός ερευνητής , μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις γερμανικές αποζημιώσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι ευθύνες για την μη απόδοση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι συνολικές σε ένα κατεστημένο το οποίο συνεργάστηκε την περίοδο της κατοχής με τα στρατεύματα κατοχής και μετά επάνδρωσε τη δημόσια διοίκηση και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Παρέμβαση έγινε και από τον Στ. Ψωμιάδη εκπρόσωπο των οικογενειών των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Δομένικου από τις Ιταλικές δυνάμεις κατοχής.
Την εκδήλωση χαιρέτησε με μήνυμα και ο παλαίμαχος αντιστασιακός Βαρδής Βαρδινογιάννης πρόεδρος Ε.Δ.Ι.Α. (εταιρεία διάσωσης ιστορικών αρχείων).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ