Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Υποστήριξε ότι χρειάζεται ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας των οικογενειών που έχουν ανάγκη

polyt (Αντιγραφή)«Με την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας αλλά και με την απουσία συγκροτημένης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, η Ελλάδα έχει καταλήξει να είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως με το γηραιότερο πληθυσμό.

Στο πλαίσιο αυτό, και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού προβλήματος, το ελάχιστο που οφείλει η Πολιτεία να κάνει, είναι να παράσχει διαρκή στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες και να ενισχύει βάσει κριτηρίων εκείνες τις οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά που το έχουν ανάγκη».

Τα παραπάνω τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη Διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και περιχώρων, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με φορείς και συλλόγους της πόλης.

Όπως ενημέρωσαν την κ. Καραλαριώτου ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Νικόλαος Τσόγιας, ο ταμίας κ. Αθανάσιος Μπίκας και γενικός γραμματέας, κ. Παναγιώτης Γκουντελάκης, έχει χαθεί κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής από την κυβέρνηση. Έτσι, για παράδειγμα, από πέρυσι έχουν καταργηθεί σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές, όπως και η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά, έχει μειωθεί το επίδομα που δίνεται στις πολύτεκνες οικογένειες ενώ έχει καταργηθεί και η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος σε τοπικό επίπεδο, αυτά σχετίζονται με την απουσία εσόδων, καθώς τα όποια έσοδα συγκεντρώνονται μόνο από τα ενεργά μέλη και στο πλαίσιο αυτό ο σύλλογος αντιμετωπίζει στεγαστικό πρόβλημα.

«Από τη νέα Δημοτική Αρχή αναμένουμε τη στήριξη και τη στενή συνεργασία, προκειμένου να ενισχυθεί η δράση του συλλόγου μας και ειδικά τη δεδομένη περίοδο που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ο Δήμος Λαρισαίων οφείλει να είναι στο πλευρό μας, βοηθώντας μας, όσο αυτό είναι δυνατόν, στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας απέναντι στο κεντρικό κράτος και είμαστε βέβαιοι ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης του συλλόγου μας. Άλλωστε, το ενδιαφέρον της κ. Καραλαριώτου για το σύλλογό μας και για τα προβλήματα των πολυτέκνων είναι γνωστό και θεωρούμε ότι μία πολιτική σταθερής συνεργασίας με το Δήμο Λαρισαίων θα συνδράμει προς την κατεύθυνση διεκδίκησης των αιτημάτων μας, με την άσκηση πίεσης προς το κράτος και από τις δύο πλευρές» τόνισε ο κ. Τσόγιας.

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Ως νέα Δημοτική Αρχή θα έχουμε στενή συνεργασία με το Σύλλογο Πολυτέκνων Λαρίσης και περιχώρων.  Προς αυτή την κατεύθυνση, και μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος κοινωνικής πολιτικής, το οποίο ο Συνδυασμός μας θα καταθέσει, θα υπάρχει ένα δίκτυο προστασίας για τις πολύτεκνες οικογένειες της Λάρισας που χρειάζονται στήριξη, ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου και κυριότερα, άσκηση πίεσης προς το κεντρικό κράτος για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους, που είναι πάγια και επιτακτικά ειδικά μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Ως Λάρισα – Νέα Αρχή θεωρούμε καθήκον μας την έμπρακτη στήριξη της πολυμελούς οικογένειας, με δεδομένη την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα και της οποίας η πάταξη πρέπει να είναι εθνικός στόχος.» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ