ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

argyrox (Αντιγραφή)Η αντιδημαρχία Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής και ο σύλλογος  Αργυροχρυσοχόων & Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργάνωσαν σεμινάρια Αργυροχρυσοχοΐας  Β΄ Κύκλου στη Λέσχη Πολιτισμού στο Κέντρο επί της Μ.Αλεξάνδρου 41& Μανδηλαρά.

Η διεκπεραίωση των σεμιναρίων έγινε με τον καλύτερο  δυνατόν τρόπο και με σκοπό οι εκπαιδευόμενοι να ενημερωθούν για τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται  προκειμένου τα πολύτιμα μέταλλα από άμορφη μάζα να μεταμορφωθούν σε κομψοτεχνήματα ιδιαίτερης αισθητικής .τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από 26/09/13 έως 10/03/14.

Ο δεύτερος κύκλος 80 ωρών περιελάμβανε τεχνικές γνώσεις κατασκευής που συνοδευόταν από πρακτική άσκηση όπου με υπομονή και επιμονή οι εκπαιδευόμενοι μπόρεσαν να απελευθερώσουν τη φαντασία και το ταλέντο τους ώστε να αγαπήσουν το κόσμημα.

Η ανταπόκριση καθώς και η συμμετοχή ήταν μεγάλη, γεγονός  που φανερώνει αφενός το ενδιαφέρον για το κόσμημα και αφετέρου την καλοσχεδιασμένη τομή και παρουσίαση των θεμάτων με χρήση παραδοσιακών μέσων κατασκευής και σχεδιασμού.

Εισηγητής και επιβλέπων των σεμιναρίων ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Γουργιώτης ενώ εκπαιδευτές ήταν ο κ. Γεώργιος Ραχμανίδης και ο κ. Γεώργιος Γουργιώτης.

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 7 00 το απόγευμα στο χώρο των μαθημάτων –στη Λέσχη Πολιτισμού στο Κέντρο η αντιδήμαρχος Μ. Κοτάκου  και η διευθύντρια Σ. Μπαξεβάνου καθώς και οι εκπαιδευτές απόνειμαν στις εκπαιδευόμενες τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στο Β’ κύκλο Αργυροχρυσοχοΐας .

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινώνικης Πολιτικής έχει στους βασικούς σκοπούς του την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους δημότες μας να επιμορφωθούν και να γνωρίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διάφορες μορφές τέχνης.

Κατανοώντας λοιπόν αυτή την προσπάθεια ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας συμβάλει με όσα μέσα διαθέτει.

Η συνεργασία των δύο φορέων, η οποία συνεχίζεται θα αποφέρει τους προσδόκιμους καρπούς για την εκπαίδευση όλων των ενδιαφερομένων, καθώς και σημαντικές πνευματικές και ψυχικές διεξόδους, στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ