ΆΡΧΙΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR «ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

paidia (Αντιγραφή)Για άλλη μια φορά ο κόσμος της Λάρισας  υποδέχθηκε  «Το χαμόγελο του παιδιού» με ενθουσιασμό και αγάπη στην πρώτη μέρα της λειτουργίας του Πασχαλινού bazaar που κάνει ο Οργανισμός για την ενημέρωση του κοινού αλλά και για την ενίσχυση του.

Από νωρίς μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάθε ηλικίας  επισκεπτόταν το ειδικά διασκευασμένο όχημα-περίπτερο που βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Βελισάριου  και αγόραζε πασχαλινές δημιουργίες της Εθελοντικής Καλλιτεχνικής  Ομάδας,  γιορτινές λαμπάδες  και πολλά πασχαλινά και ανοιξιάτικα είδη σπιτιού και αναμνηστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Για άλλη μια φορά η ΑΕΛ δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο έδωσε το παρών. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών με πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία ήταν εκεί για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια. Οι άνθρωποι της Κοινότητας Οικονομικής Αλληλεγγύης allwin και αυτή την φορά ήταν δίπλα στους ανθρώπους του Οργανισμού.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού Μαρία Κοτάκου πέρασε για να ευχηθεί στους ανθρώπους του Οργανισμού και με την ευκαιρία μίλησε με τους παίκτες της ΑΕΛ και αφού τους ευχήθηκε καλή επιτυχία τους ζήτησε να φέρουν την κούπα το Σάββατο. Σε σχετική ερώτηση αρνήθηκε να μιλήσει για τα των εκλογών λέγοντας: «Βρίσκομαι εδώ σαν μια Λαρισαία πολίτης και θαυμάστρια του έργου που κάνει «Το χαμόγελο του παιδιού». Θεωρώ αυτονόητη την υποστήριξη όλων μας σ’ αυτό το έργο μακριά από σκοπιμότητες».

Η αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ Κώστα Νεμπεγλέρα,  Νίκου Καρανίκα και Θανάση Πατηνιώτη, όπως ήταν φυσικό άναψε τις συζητήσεις για τον τελικό του Σαββάτου και όλοι ζητούσαν το κύπελο ενώ όλοι έκαναν θετικά σχόλια και επιδοκίμασαν την έντονη συμμετοχή τους σε κοινωνικές δράσεις. Οι τρεις παίκτες έμειναν αρκετή ώρα στην κινητή μονάδα ενημέρωσης και υποστήριξης του “Χαμόγελου του παιδιού’ και συνομίλησαν με τον κόσμο τονίζοντας ότι πρέπει να στεκόμαστε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες κάτι που έκαναν και με δηλώσεις τους.

Κώστας Νεμπεγλέρας: Και σαν μέλη της οικογένειας της ΑΕΛ αλλά και σαν άνθρωποι δεν μπορούσαμε να λείπουμε σήμερα από εδώ. Ελπίζω όλοι οι Λαρισαίοι να καταλάβουν ότι πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες σε τέτοιες προσπάθειες. Θέλω να πω πως είμαι υπερήφανος που πάνω από το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας, φανέλα μου, υπάρχει το μήνυμα από «Το χαμόγελο του παιδιού» όπως και στις φανέλες των συμπαικτών μου. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά που έχουν ανάγκη”

Νίκος Καρανίκας: Θα πω κάτι που είπα και τα Χριστούγεννα που ήμουν πάλι εδώ. Η  ΑΕΛ δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα και την κοινωνική ζωή αυτής της πόλης. Αυτό το έχουμε αποδείξει πολλές φορές με την συμμετοχή μας σε κοινωνικά γεγονότα. Η σημερινή παρουσία μας έχει συμβολικό χαρακτήρα και θέλουμε να προτρέψουμε τους συμπολίτες μας να γίνουμε όλοι εθελοντές ώστε οι άνθρωποι του “Χαμόγελου του παιδιού” να έχουν βοήθεια στο δύσκολο έργο τους.

Από το 1995 που ιδρύθηκε αυτός ο Οργανισμός έχει προσφέρει τόσα πολλά θα πρέπει όμως να συνεχίσει και στο μέλλον να προσφέρει ακόμη περισσότερα.

Θανάσης Πατηνιώτης: Εμένα μου αρέσει να μιλάω στο γήπεδο παρά στα ΜΜΕ. Αλλά πρέπει να πω πως εκδηλώσεις  κι αυτές του “Χαμόγελου του παιδιού” είναι αξιοθαύμαστες.

Εμείς σήμερα  θέλουμε να παροτρύνουμε τον κόσμο να δηλώνει παρών σε τέτοιες  δράσεις. Και αυτό κάνουμε σήμερα τόσο σαν επίσημη ΑΕΛ όσο και σαν άνθρωποι.

Ας μην ξεχνάμε,  ότι ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο,  είναι απαραίτητο  να συνεχίσει «Το Χαμόγελο του παιδιού” να είναι κοντά στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα παιδιά.

Κατά την διάρκεια του bazaar θα γίνουν και αρκετές δράσεις και εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους που θα επισκεφθούν «Το χαμόγελο του παιδιού».

Το (μέχρι στιγμής) πρόγραμμα είναι:

•Παρασκευή 4-4-14 στις 19:00μμ   Θεατρικό παιχνίδι με την κλόουν (Εύη Γιαννακοπούλου)

•Σάββατο 5-4-14 στις  12:00 πμ το 13ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και το Νηπιαγωγείο Νίκαιας με τους δασκάλους- γονείς και τα παιδάκια-καλλιτέχνες θα μας παραδώσουν 50 τελάρα ζωγραφικής φτιαγμένα από παιδιά τα οποία θα πωληθούν επιτόπου.

•Κυριακή 6-4-14 12:00-12:30 μισάωρο διασκευασμένο απόσπασμα παιδικής Θεατρική παράστασης από ομάδα Λαρισαίων ηθοποιών. Θα ακολουθήσει facepainting μέχρι τις 13:30 μμ.

•Από 7 έως 11/4/14 καθημερινά δημιουργία χειροτεχνίας και Πασχαλινών καρτών με την βοήθεια εθελοντών .

•12-4-14 ομαδικά παιχνίδια από ομάδα Προσκόπων από τις 13:00 μμ έως και τις 15:00μμ

•13-4-14 Δίωρη παιδική εκδήλωση με χορό παιχνίδι διασκέδαση από τους Μικρούς Ήρωες-Δήμητρας Μπαράτζη (http://www.partybaratsi.gr/ )

•14-15/4/14 Δημιουργική απασχόληση παιδιών με χειροτεχνίες.

Επίσης έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 9 Απριλίου η πρώτη επίσημη συνάντηση Εθελοντών στην οποία οι, αρμόδιοι για τους εθελοντές, άνθρωποι του Οργανισμού θα ενημερώσουν τους υποψήφιους εθελοντές για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού, τις ανάγκες και τις δραστηριότητες των εθελοντών.

Για όλα τα παραπάνω οι φίλοι του Οργανισμού και οι υποψήφιοι εθελοντές θα ενημερώνονται από δελτία τύπου που θα εκδίδει έγκαιρα «Το χαμόγελο του παιδιού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ