ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

takismpaltakosΜείζον πολιτικό ζήτημα έχει ανακύψει για την κυβέρνηση, μετά από την δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού, όπου εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος να συνομιλεί με τον Ηλ.Κασιδιάρη και αφενός να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την δίωξη της Χρυσής Αυγής, αφετέρου δε να υποστηρίζει ότι εν γνώσει του πρωθυπουργού στήθηκε πολιτική δίωξη με στόχο να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ προς την ΧΑ…

Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητείται τρόπος διαχείρισης της υπόθεσης χωρίς να αποκλείεται η παραίτηση του κ. Μπαλτάκου προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι θα υπάρξει δήλωση εκ μέρους του κ. Μπαλτάκου η οποία πιθανολογείται ότι θα περιλαμβάνει και την παραίτησή του.

Την «αποκάλυψη» του υλικού έκανε ο ίδιος ο υπ’ αριθμόν 2 του ακροδεξιού κόμματος Ηλ. Κασιδιάρης, μιλώντας από του βήματος της Ολομέλειας, κατά την διαδικασία συζήτησης και λήψης απόφασης επί του αιτήματος των εισαγγελικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας τοσο του ίδιου, όσο και άλλων συναδέλφων του με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης «εγκληματικής οργάνωσης». Η σχετική αποκάλυψη δεν προκάλεσε ανατροπή στο αναμενόμενο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: Για άπαντες η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία αποφάνθηκε ότι η βουλευτική ασυλία πρέπει να αρθεί.

Εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας, ωστόσο, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα: Ολα τα στελέχη και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωναν πως εγείρεται θέμα όχι μόνο προσωπικά για τον κ. Μπαλτάκο αλλά συνολικά για την κυβέρνηση, ενώ ορισμένοι εκ των βουλευτών της πλειοψηφίας, ανεπισήμως και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις σημείωναν πως πέραν της ύπαρξης πολιτικού προβλήματος, πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο εξέτασης της «υπόθεσης Μπαλτάκου» από την Δικαιοσύνη.

kathimerini.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ