TΙΜΩΡΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ FIFA: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΩΣ ΤΟ 2015

6Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και μεγάλες ανατροπές στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα προκαλεί η απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας, της FIFA, να επιβάλλει στους πρωταθλητές Ισπανίας απαγόρευση στις μεταγραφές για τους επόμενους 14 μήνες ως το καλοκαίρι του 2015…

Η ποινή στην Μπάρτσα επιβλήθηκε για παραβίαση των κανονισμών στις μεταγραφές ανήλικων διεθνών ποδοσφαιριστών.

Οπως ανέφερε το BBC, ο σύλλογος της Καταλωνίας δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει ποδοσφαιριστές στις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Το εμπάργκο που του επιβλήθηκε από τη FIFA λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Επιπλέον, στους πρωταθλητές Ισπανίας επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ελβετικών φράγκων, περίπου 400.000 ευρώ.

Η τιμωρία αφορά στις μεταγραφές δέκα ανήλικων ποδοσφαιριστών στην πενταετία 2009 – 2013.

Ενοχη για παραβίαση των σχετικών κανονισμών κρίθηκε και η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η RFEF.

Η FIFA έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες στις μεταγραφές ξένων ανήλικων ποδοσφαιριστών και ουσιαστικά δεν τις επιτρέπει εκτός και αν ο ποδοσφαιριστής που είναι κάτω των 18 ετών πληροί κάποια κριτήρια.

Το πλήγμα για την Μπαρτσελόνα είναι μεγάλο καθώς δεν θα μπορεί να ενισχυθεί σε θέσεις που έχει πρόβλημα, όπως αυτή του τερματοφύλακα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Βαλντές, αλλά και του κέντρου της άμυνας, μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Κάρλες Πουγιόλ και τον τραυματισμό του Πικέ.

Ηδη η Μπαρτσελόνα είχε κινηθεί για την απόκτηση του τερματοφύλακα της γερμανικής Μπορούσια, τον Μαρκ-Αντρέ τερ Στέργκεν, μια κίνηση που τώρα μπαίνει αναγκαστικά στο ψυγείο, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Οπως ανέφεραν αναλυτές, αυτή η τιμωρία της Μπαρτσελόνα θα αυξήσει την πίεση για διεξαγωγή προεδρικών εκλογών – στον καταλανικό σύλλογο ο πρόεδρος εκλέγεται από τα δεκάδες χιλιάδες μέλη.

Ηδη η Μπαρτσελόνα έζησε την παραίτηση τον περασμένο Ιανουάριο του προέδρου Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος αποχώρησε υπό το βάρος των καταγγελιών για εκτεταμένη φοροδιαφυγή στην υπόθεση της μεταγραφής του βραζιλιάνου άσου Νεϊμάρ.

«Τώρα ο αντικαταστάτης του, ο Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, μπορεί να περιμένει τεράστια πίεση από τους οπαδούς για τη διεξαγωγή άμεσα εκλογών» σχολίασε ο Αντι Γουέστ αναλυτής του BBC.

tanea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ