ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΄Η ΑΠΛΑ ΕΞΥΠΝΟ; ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΔΕΛΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ …ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ

uΜια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Cornell διαπιστώνει ότι οι χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων στα δημητριακά είναι συνήθως σχεδιασμένοι έτσι ώστε τα μάτια τους να έχουν κλίση 9,6ο (μοίρες) προς τα κάτω. Αυτή είναι η τέλεια γωνία ώστε να έχουν οπτική επαφή με το παιδί που στέκεται στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ…

Όταν οι ερευνητές έδειξαν στους  συμμετέχοντες στο πείραμά τους, δύο διαφορετικές εκδόσεις ενός κουτιού δημητριακών, το κουτί που είχε ζωγραφισμένο  το κουνέλι να κοιτάει προς τα κάτω σε σχέση με το κουτί όπου το κουνέλι κοίταζε ευθεία μπροστά του, προκαλούσε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προς το προϊόν κατά 16% , και περισσότερα συναισθήματα σύνδεσης με το προϊόν κατά 28%, πράγμα που θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις .

Οι ερευνητές, μετά από αυτά τα ευρήματά τους, δίνουν δύο συμβουλές. Πρώτον, οι γονείς δεν θα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο διάδρομο των δημητριακών, και δεύτερον, οι  κατασκευαστές υγιεινών δημητριακών  θα μπορούσαν να εξετάσουν την προσθήκη ενός χαρακτήρα στο κουτί του προϊόντος τους που να κοιτάει προς τα κάτω για να το κάνουν πιο ελκυστικό στους νεότερους καταναλωτές .

NBC

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ