ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ – ΕΚΡΟΩΝ

PRAT (Αντιγραφή)Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκαν τα μέλη του Σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Λάρισας με αφορμή το νέο σύστημα εισροών – εκροών. Οι πρατηριούχοι  ζήτησαν τη διενέργεια ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Λάρισας διότι, όπως ανέφεραν, υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό

από τα πρατήρια που δεν το έχουν εγκαταστήσει ακόμη, ενώ καταληκτική ημερομηνία για την εγκατάσταση του ήταν η 31η Μαρτίου.

Με το σύστημα εισροών – εκροών παρέχεται η δυνατότητα αδιάλειπτης μέτρησης της στάθμης του καυσίμου στις δεξαμενές του πρατηρίου, αλλά και η δυνατότητα σύγκρισης των ποσοτήτων των καυσίμων που διατίθενται από τις αντλίες, με τις αντίστοιχες ποσότητες των δεξαμενών σε πραγματικό χρόνο, με ταυτόχρονη ενημέρωση της Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων.

Όπως τόνισε η κ. Έλλη Παπαδοπούλου, το νέο σύστημα αποτελεί «καταπέλτη» για τα πρατήρια υγρών καυσίμων, δεδομένου ότι πρέπει να εγκατασταθεί σε όλα τα βενζινάδικα, ανεξαρτήτως του όγκου των καυσίμων που διαχειρίζονται. Βεβαίως, αυτό δημιουργεί προβλήματα δεδομένου ότι το κόστος εγκατάστασης  κυμαίνεται από 15.000 έως 20.000 ευρώ, γεγονός που το καθιστά απαγορευτικό για αρκετούς πρατηριούχους. Από την άλλη μεριά, βοηθά στην αποφυγή της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας. Από την στιγμή που εκ του νόμου επιβάλλεται η εγκατάστασή του, οι επιχειρήσεις που το έχουν εγκαταστήσει υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό από τα πρατήρια που δεν το έχουν κάνει ακόμη και άρα δεν ελέγχονται. Ζητούμε άμεσα αυστηρούς ελέγχους».

Οι πρατηριούχοι ζήτησαν εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους και από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις  Ανάπτυξης και Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα εφαρμόσουν τον νόμο, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε έχει δυστυχώς πλήξει και τον κλάδο των πρατηριούχων. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά. Σε περίπτωση που εντοπιστούν πρατήρια όπου δεν έχει γίνει εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας τους».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η πρόεδρος του σωματείου κ. Έλλη Παπαδοπούλου, καθώς και τα μέλη κ. Ιωάν. Πορτέσης, Φωτεινή Κοκκάλα και Γ. Μπουχλαριώτης, ο διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας κ. Θεόδ. Σκάρπας και η προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών κι Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ