60ΧΟΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 45 ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαζί με συνεργούς του είχαν κλέψει χρήματα και κοσμήματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ

κλΕξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας συνολικά σαράντα πέντε (45) περιπτώσεις κλοπών στη Λάρισα και συγκεκριμένα τριάντα έξι (36) διαρρήξεις – κλοπές οικιών, έξι (6) απόπειρες κλοπών οικιών καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών πινακίδων αυτοκινήτων.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 60χρονου ημεδαπού και αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρες και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Από τον κ. Ανακριτή Λάρισας εκδόθηκε χθες (02-04-2014) Ένταλμα Σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο 60χρονος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014 διέπραξαν τριάντα έξι (36) διαρρήξεις-κλοπές οικιών, έξι (6) απόπειρες κλοπών οικιών και τρεις (3) κλοπές πινακίδων αυτοκινήτων.

Από τις παραπάνω κλοπές αποκόμισαν

 

Οι δράστες, συγκροτώντας δύο τουλάχιστον τριμελείς ή και τετραμελείς ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, επέλεγαν είτε μονοκατοικίες είτε διαμερίσματα, κυρίως 1ου ορόφου, και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων τους, κατά τις απογευματινές ώρες συνήθως, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες των οικιών, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, χρυσαφικά-κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων προσέρχονταν από τη Βόρεια Ελλάδα μέσω της ΠΑΘΕ ή από παραδρόμους της προς αποφυγή εντοπισμού τους και χρησιμοποιούσαν κάθε φορά δύο τουλάχιστον αυτοκίνητα,  τοποθετώντας σ’ αυτά τις περισσότερες φορές κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε σε περίπτωση εντοπισμού τους και καταδίωξής τους από την αστυνομία να καθίσταται αδύνατη η ταυτοποίησή τους.

Την 10-03-2014 τις βραδινές ώρες εντοπίστηκε στην πόλη της Λάρισας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και καταδιώχθηκε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 60χρονου ημεδαπού, το οποίο έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνες και αντικανονικές προσπεράσεις κατάφερε να διαφύγει.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ