ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΣΤ.ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ρο3Σε μια μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων των Δένδρων μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Αστ. Ροντούλης παρουσιάζοντας μια σειρά δεσμεύσεις για την προώθηση θεμάτων που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος επιφύλαξε ένα “δώρο” για τα μέλη του συνεταιρισμού “Αργισσα” αλλά και για τους αγρότες της περιοχής συνολικά, αφού με παρέμβασή του στη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο συνεταιρισμός εντάχθηκε στο δίκτυο ΟΣΔΕ της τριτοβάθμιας οργάνωσης, γεγονός που θα συμβάλει στο να σταματήσει η ταλαιπωρία για τη σύνταξη των δηλώσεων για τα μέλη του συνεταιρισμού αλλά και τους υπόλοιπους γεωργοκτηνοτρόφους των Δένδρων.

ρο2Παράλληλα ο υποψήφιος δήμαρχος ανέπτυξε την πρότασή του για ίδρυση και λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής στο οποίο θα μετέχουν εκπρόσωποι συνεταιρισμών και φορέων των αγροτών και θα ασχολείται με την προώθηση των φακέλων για προϊόντα ΠΓΕ και ΠΟΠ και γενικά θα είναι αρμόδιο για την αντιμετώπιση όλων των αγροτικών θεμάτων που απασχολούν την περιοχή.

Ο κ. Ροντούλης στάθηκε επίσης στην αναγκαιότητα αξιοποίησης της έγγειας περιουσίας του δήμου επισημαίνοντας ότι θα πρέπει σε συνεργασία με τις συλλογικότητες της περιοχής να δοθεί είτε για προσοδοφόρες νέες καλλιέργειες είτε για τις γνωστές καλλιέργειες της περιοχής.

Τέλος ο κ. Ροντούλης με αφορμή την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες τόνισε ότι θα πρέπει κατά προτεραιότητα να ενταχθούν σε δράσεις αναμπέλωσης όλοι οι πληγέντες αμπελοκαλλιεργητές που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ