ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Tyrnavos (Αντιγραφή)Την Παρασκευή 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του British Council (Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 17, Αθήνα) η απονομή των International School Awards στους νικητές του σχετικού διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου έλαβε το Intermediate Level Award, το οποίο απονεμήθηκε από τον κ. Kevin McCabe, School Ambassador του Ηνωμένου Βασιλείου.

To International School Award είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση που αναγνωρίζει τη δέσμευσή του σχολείου να διαμορφώσει τους νέους παγκόσμιους πολίτες του αύριο και εντάσσει το σχολείο σε μια ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα βοηθώντας το να ενσωματώσει μια διεθνή διάσταση στο πρόγραμμα σπουδών του.

Για την απόκτηση του International School Award, τα σχολεία χρειάστηκαν να υποβάλουν τα αποδεικτικά στοιχεία των διεθνών δραστηριοτήτων τους και του αντίκτυπου που είχαν για τους μαθητές τους. Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει τρία επίπεδα επίτευξης διεθνών δραστηριοτήτων και βοηθάει τα σχολεία που είναι καινούρια σε αυτόν τον τομέα να εντάξουν μια νέα διεθνή διάσταση στη σχολική ζωή των μαθητών τους. Τη προηγούμενη χρονιά, τα σχολεία αιτήθηκαν για τις εξής δύο κατηγορίες:

• Το Foundation Level του International School Award αναγνωρίζει τη δουλειά προετοιμασίας για την ένταξη διεθνών στοιχείων στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου σας.

• Το Intermediate Level του International School Award αναγνωρίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη διεθνών δραστηριοτήτων στο σχολείο σας.

Για το φετινό διαγωνισμό η ΣΤ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου συνεργάστηκε με το Greenhill Primary School in Wales, UK και πραγματοποίησαν από κοινού μια σειρά δραστηριοτήτων με θέμα την αναταλλαγή στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι μαθητές των δύο σχολείων επικοινώνησαν διαδικτυακά (μέσω e-mails, skype) και οι εργασίες τους αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες των σχολείων τους. Συντονιστές των δραστηριοτήτων στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου ήταν οι εκπαιδευτικοί Γκούμα Ελένη, Κυρατζής Αντώνιος, Μπλάκου Θεοδώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα στο οποίο απονεμήθηκε το Intermediate Level Award.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ