4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (4/4): ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

hΜπορεί να είναι η πρώτη φορά που ακούτε για την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων. Ίσως επειδή υπάρχει μόνο δύο περίπου χρόνια…

Το φθινόπωρο του 2010, εκατό Ολλανδικές οργανώσεις αδέσποτων ζώων συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στο πρώτο Ολλανδικό Εθνικό Συνέδριο Αδέσποτων Ζώων. Την ημέρα αυτή σκέφτηκαν να αποτελεί η 4/4 μια ξεχωριστή μέρα προς τιμήν όλων των αδέσποτων ζώων σε όλο τον κόσμο.

Γιατί η ημερομηνία 4/4;

Η ημερομηνία 4/4 επιλέχθηκε για τρεις λόγους: Πρώτα απ ‘όλα, είναι ακριβώς μισό χρόνο μετά τις 4 Οκτωβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Εκτός αυτού, το 4/4 είναι εύκολο να το θυμόμαστε. Τέλος, είναι μια συνηθισμένη μέρα, δεν βρίσκεται μέσα σε γιορτές ή διακοπές και έτσι οι άνθρωποι βρίσκουν χρόνο για να προετοιμάσουν και να οργανώσουν εκδηλώσεις.

Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στις 4 Απριλίου;

Η ιδέα είναι απλή: τόσο οι οργανώσεις αδέσποτων όσο και οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ημέρα για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στη συχνά άθλια μοίρα των αδέσποτων ζώων. Μπορούν να βγουν στους δρόμους και να ταΐσουν τα πεινασμένα ζώα, να κάνουν λαχειοφόρες αγορές, να παρουσιάσουν το πρόβλημα στα δημοτικά συμβούλια, να δώσουν συνεντεύξεις στον Τύπο, να δώσουν βραβεία σε ανθρώπους που φροντίζουν τα αδέσποτα ή υιοθέτησαν ταλαιπωρημένα αδέσποτα και τα χάρισαν μια καινούρια ζωή.

Βασικά στο χέρι όλων μας είναι να αποφασίσουμε τί θα κάνουμε.

Αλλά πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ειδικά μια τέτοια μέρα πρέπει να γίνουν εκδηλώσεις που θα ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο πάνω στο θέμα των Αδέσποτων.

Πέρυσι διοργανώθηκαν εκδηλώσεις σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Σκόπια, και από τη Γεωργία μέχρι τη Σρι Λάνκα. Στη Γερμανία η ημέρα αυτή γιορτάστηκε μεγαλοπρεπώς μέσω ενός τηλεοπτικού ριάλιτι που ακολουθεί ένα νοσοκομείο ζώων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ