ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ο ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ

diama (Αντιγραφή)Το Επιμελητήριο Λάρισας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Ντίνος Διαμάντος συνοδευόμενος από μεγάλη ομάδα συνεργατών του. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ ο οποίος και περιέγραψε με λιτό αλλά ουσιαστικό λόγο ζητήματα που αφορούν τα μέλη του σε κάθε επίπεδο.

Ανέδειξε δε και τη σημαντική παρουσία του Ντίνου Διαμάντου από τη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ η οποία και του έδωσε την ευκαιρία να έχει γνώση και εμπειρία στα ζητήματα της πόλης.

Παρών επίσης ήταν και ο οικονομικός επόπτης Δημήτρης Οικονόμου. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Διαμάντος ανέφερε:

«Η στήριξη του Επιμελητηριακού θεσμού είναι αδήριτη ανάγκη για τα μέλη του αλλά και για την πόλη. Και αυτό περνάει μέσα από μία διαρκή και άμεση συνεργασία του νέου Δήμου με το Επιμελητήριο. Στα θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους σε σημαντικό βαθμό μπορεί  να συμβάλλει ο νέος Δήμος.

Με συμβολή στη μείωση του κόστους λειτουργίας σε ότι αφορά τους πόρους (νερό-ενέργεια- θέρμανση)

Με αναμόρφωση του ιστορικού εμπορικού κέντρου με αισθητικές, λειτουργικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και με σημαντικά κίνητρα για αύξηση της επισκεψιμότητας.

Με λύση του γόρδιου δεσμού των παλιών προστίμων με τα ληστρικά πανωτόκια τα οποία έχουν φέρει σε απόγνωση τους καταστηματάρχες.

Με την υιοθέτηση ενός σύγχρονου κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των ελεύθερων δημόσιων χώρων και πεζοδρόμων που θα διευκολύνει τη λειτουργία των καταστημάτων ακόμα κι αν έχουν μικτές, διαφορετικές χρήσεις. Θα ανοίγει μαγαζιά και δεν θα κλείνει. Με σεβασμό στο χώρο, στους πολίτες, στο Περιβάλλον.

Με εξορθολογισμό των δημοτικών τελών και φόρων καθώς και στο κόστος ενοικίασης χώρων για τραπεζοκαθίσματα με μειώσεις σε πλείστες περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί αδικία. Και αυτό είναι εφικτό μέσα από μία άλλη προσέγγιση του ζητήματος του κόστους με την χρήση των δύο λέξεων: συνέργεια και ανταποδοτικότητα. Έτσι, ο πολίτης καταναλωτής θα έχει το τελικό κέρδος σε μία αγορά που θα λειτουργήσει πλέον απρόσκοπτα, ανταγωνιστικά με τις άλλες πόλεις.

Με ένα στοχευμένο «τουριστικό στρατηγικό πλάνο» που θα φέρει κόσμο στη Λάρισα άρα, και στην αγορά.

Ο Νέος Δήμος με τη Νέα Λάρισα θα ζωντανέψει την αγορά της Λάρισας αλλά και θα υποστηρίξει τις ντόπιες μικρομεσαίες εμπορικές και επαγγελματικές επιχειρήσεις.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ