ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΕΚ

Ανακοίνωση του προέδρου του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας Β. Κόκκαλη

κοκαλ (Αντιγραφή)Σε πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία εκ μέρους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών είναι οι δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας διότι:

1) Ο Ο.Ε.Κ στην συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παναγούλη σε οποιαδήποτε επίσκεψή τους δηλώνει ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ να απαντήσει, με το αιτιολογικό ότι ΔΕΝ του απαντάνε τα κεντρικά του Οργανισμού.

2) Παραπέμπουν τους δανειολήπτες στον ΟΑΕΔ για να ενημερωθούν για το δάνειό τους (άληκτο υπόλοιπο) και ο Οργανισμός με την σειρά του τους ξαναστέλνει στον Ο.Ε.Κ.

3) Στην τράπεζα που έχουν ΑΠΛΑ τον λογαριασμό εξόφλησης των στεγαστικών τους δανείων ΔΕΝ τους δίνουν κάποια απάντηση, διότι ΔΕΝ τους χορήγησαν οι ίδιοι (τράπεζα) το δάνειο, απλά εισπράττουν για λογαριασμό του Ο.Ε.Κ.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κος Χατζηδάκης και Οικονομικών κος Στουρνάρας θα ενημερώσει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος αυτούς τους ανθρώπους για το εξής απλούστατο:

– Πού θα πληρώνουν το δάνειό τους και με ποιον θα διαπραγματευτούνε ρύθμιση.

Ακόμα και εξόφληση του δανείου ΔΕΝ είναι δυνατή, διότι ΔΕΝ υπάρχει αρμόδιος. Επιτέλους κάποιος υπεύθυνος εκ μέρους της κυβέρνησης, της πολιτείας είτε σε κεντρικό, είτε σε τοπικό επίπεδο μπορεί να εξηγήσει σ΄αυτούς τους ανθρώπους που θα πρέπει να απευθυνθούν;

ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Όσοι δανειολήπτες είχανε καταβάλει έξοδα φακέλου για δάνεια που έχουν λάβει, το ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ υπενθυμίζει για άλλη μια φορά και γνωστοποιεί πως έχουν κριθεί παράνομα και καταχρηστικά από τον Άρειο Πάγο. Προκειμένου να ασκηθεί συλλογική αγωγή κατά των τραπεζών -προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και αρκετό καιρό το ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- πρέπει να συγκεντρωθούνε τουλάχιστον εκατό (100) δανειολήπτες.

Γι΄ αυτό το λόγο όσοι από τους δανειολήπτες έχουν καταβάλλει τις παράνομες χρεώσεις των εξόδων φακέλων των δανείων και επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην αγωγή, να απευθυνθούνε στο ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στην οδό Απόλλωνος αρ. 9 (2ος όροφος) και στο τηλ. 2410-538080.

Εν τέλει υπενθυμίζουμε ότι εκτός από την συνδρομή μέλους στο ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ δεν θα υπάρξει καμία άλλη χρέωση για τους δανειολήπτες.