ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αφορούσε μεταξύ άλλων και την επαναλειτουργία του σχολείου μαθησιακών δυσκολιών του Τυρνάβου

δρασειςΣε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής που θα συνέβαλε στην ανακούφιση συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού στη Θεσσαλία, φορείς που είχαν συστήσει Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, λόγω διαφωνιών και πιθανά κάποιων προσωπικών επιδιώξεων δεν κατόρθωσαν να καταθέσουν πρόταση για χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν σημαντικά κονδύλια για τη Θεσσαλία και να μην υλοποιηθούν ουσιαστικές δράσεις ενίσχυσης ειδικών ομάδων του πληθυσμού.

Σκοπός αυτής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης θα είχε ως στόχο να ενισχύσει, εμπλουτίσει και εγκαινιάσει υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας 3 ομάδων:

Η πρώτη αφορούσε το Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων (ΑΣΚΑ) Κασσαβέτειας στο οποίο προβλεπόταν οι παρακάτω δράσεις (Επαγγελματική κατάρτιση κεραμικής – αγγειοπλαστικής.. Πρόγραμμα γυμναστικής. Ευαισθητοποίηση σχετικά με ρατσισμό, ξενοφοβία, ανοχή και πολυπολιτισμική κατανόηση, κοινωνικό αποκλεισμό αγροτικών περιοχών σε συνδυασμό με συμβουλευτική επιχειρηματικότητα προς επανένταξη).

Η δεύτερη δράση αφορούσε φιλανθρωπικούς φορείς και συγκεκριμένα το Σπίτι Γαλήνης Αλμυρού στο οποίο προβλεπόταν συγκεκριμένες δράσεις (αναβάθμιση σίτισης με διαιτολόγο. Ευαισθητοποίηση σχετικά με ρατσισμό & πολυπολιτισμική κατανόηση, κοινωνικό αποκλεισμό σε συνδυασμό με συμβουλευτική επιχειρηματικότητα βασισμένη σε Σύγχρονες Κοινωνικές Προτεραιότητες).

Η τρίτη δράση αφορούσε τα ΑΜΕΑ  και συγκεκριμένα Σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες μέσω του συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ «Στοργή» Αλμυρού) παρέχει συνέχιση κοινωνικών & εκπαιδευτικών υπηρεσιών το Καλοκαίρι.

Μέσω του συλλόγου «‘Εκφραση Λόγου» πρόγραμμα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών (δυσλεξίας  κλπ) & αναπηρίας (διεθνή βράβευση) που λειτούργησε για  5  χρόνια με ευθύνη του Δήμου Τυρνάβου: εξειδικευμένες υπηρεσίες ενίσχυσης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών στην ανάγνωση, γραφή και αποκωδικοποίηση λόγου.

Μέσω της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας: πρότυπη θεραπευτική, συντηρητική αγωγή και επαγγελματική υποστήριξη.

Η επιλογή των φορέων σε συνδυασμό με τα θέματα οριζόντιου ενδιαφέροντος είχε κριτήρια αύξησης των τελικών ωφελούμενων (ανήλικοι παραβάτες, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, ασθενείς με Σκλήρυνση) και των πολλαπλασιαστικών προοπτικών διάδοσης των πρότυπων προϊόντων και υπηρεσιών που θα αναπτυχθούν με την ευκαιρία του προγράμματος σε ανάλογους φορείς.

Μάλιστα προβλεπόταν ότι ο νέος αυτός πανθεσσαλικός θεσμός, ενισχυμένος και με αυτοκινούμενη μονάδα ευαισθητοποίησης, επιμόρφωσης & επικοινωνίας θα μετεξελισσόταν σε μόνιμη επιχειρηματική δραστηριότητα για συνεχή παροχή υπηρεσιών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ