ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ογαΣτα χαρτιά κινδυνεύει να μείνει το πρόγραμμα δωρεάν διακοπών για αγρότες αφού για να μπορέσει κάποιος να πάρει μέρος σε αυτό θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις εισφορές του στον ΟΓΑ, κάτι που σήμερα είναι ανέφικτο για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που λόγω κρίσης δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους

προς τον οργανισμό, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών και εμπόρων.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δήλωση του Γιάννη Αγγελάκη μέλους του δ.σ. του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας Κρήτης:

«Εμείς οι νέοι αγρότες δε θέλουμε δωρεάν διακοπές, θέλουμε τη στήριξη της Πολιτείας για να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη με χαμηλό κόστος παραγωγής και καλές τιμές στα προϊόντα μας για να είναι βιώσιμες οι εκμεταλλεύσεις μας. Μας έβαλαν αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ, μας πήγαν τη σύνταξη στα 67 χρόνια, μας φόρτωσαν ένα σωρό χαράτσια και μας καταχρέωσαν στις τράπεζες. Τώρα με τα δικά μας χρήματα μας στέλνουν μερικές μέρες ψευτοδιακοπές στα ξενοδοχεία των φίλων τους, για να βγάλουν την υποχρέωση.

Να ζήσουμε με αξιοπρέπεια θέλουμε, να πληρώνουμε χαμηλές εισφορές στον ΟΓΑ, για να είμαστε ασφαλισμένοι εμείς και τα παιδιά μας και να φτάνουμε στη σύνταξη σε ηλικία που να μη χρειάζεται να μας πηγαίνουν με το καροτσάκι. Εδώ στο καφενείο που είμαστε τυχαία 8 αγρότες σήμερα, οι 7 είναι ανασφάλιστοι. Και έχουμε οικογένειες με μικρά παιδιά. Θέλουμε πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις, σε πολλές μικρότερες δόσεις, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα παλιά που χρωστάμε και να έχουμε ασφάλεια, πληρώνοντας και τις νέες εισφορές. Ακόμα και μέσω του προγράμματος των δωρεάν διακοπών στοχεύουν να εισπράξουν τις απλήρωτες εισφορές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ