ΈΚ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«O Δήμος Λαρισαίων χρειάζεται ένα συνολικό ενιαίο δίκτυο κοινωνικής προστασίας για όλους. Αυτό είναι το πρώτο μέλημά μας και ο πρωταρχικός στόχος μας. Αυτό άλλωστε θα πει «Ανθρωπινή Πόλη» και αυτό μας εκφράζει απόλυτα όλους στην παράταξή μας. Είναι απόρροια αξιών που υπηρετήσαμε σε όλη τη ζωή μας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Έκτορας Νασιώκας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για την κοινωνική πολιτική της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη – Κίνηση Ελπίδας».

«Η κοινωνική διάσταση μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης που σέβεται τους πολίτες της είναι η προμετωπίδα του οράματός μας», ξεκαθάρισε και αναρωτήθηκε:

«Αλήθεια πόσο σύγχρονη, κοινωνική και αντάξια των ουμανιστικών παραδόσεων θα είναι μια πόλη που δεν θα μπορούσε να δώσει ένα ποτήρι γάλα και ένα πρωινό σε όλα τα παιδιά, ένα πιάτο φαγητό σε κάθε έναν που το έχει ανάγκη, ένα γιατρό και την κατάλληλη θεραπεία για κάθε ανασφάλιστο ή ένα κρεβάτι, θέρμανση και φροντίδα σε κάθε άστεγο;

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜια πόλη που συνέχιζε να είναι αφιλόξενη και αντιλειτουργική στους τυφλούς, τα άτομα με κινητική ή άλλη αναπηρία; Μια πόλη που δεν θα έσκυβε πάνω σε ομάδες πολιτών ή μεμονωμένους πολίτες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως είναι για παράδειγμα οι Ρομά στην κατεύθυνση της κοινωνικής ένταξής τους, της εκπαίδευσης των παιδιών τους και τον εμβολιασμό τους; Όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες; Μια πόλη που δεν θα δημιουργούσε δίκτυα πρόληψης και προστασίας από κάθε είδους παραβατικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές;»

«Εμείς δεσμευόμαστε σήμερα να παλέψουμε για όλα αυτά μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς και κυρίως όλους τους πολίτες. Δεσμευόμαστε για τη σύγχρονη κοινωνική Λάρισα», υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος ο κ. Έκτορας Νασιώκας, ο οποίος προσδιόρισε την «Ανθρώπινη Πόλη – Κίνηση Ελπίδας» ως «την παράταξη που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Στο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, τους νέους αλλά και σε όλους εκείνους που πορεύονται τα δύσκολα μονοπάτια της ανέχειας και των προσωπικών και επαγγελματικών αδιεξόδων, τα οποία δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα αντιμετώπιζαν μέχρι πριν λίγα χρόνια».

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην εκδήλωση παρουσίασαν εισηγήσεις:

-Ο καθηγητής – μαθηματικός κ. Γιάννης Ρουμπακιάς, ο οποίος ανέπτυξε συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας λόγω κρίσης μέσω και της ενεργοποίησης των ίδιων των αποκλεισμένων από τη βιοποριστική διαδικασία, την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των πολιτών, την κοινωνική ζωή της πόλης και τη νεολαία.

-Ο γιατρός – ορθοπεδικός κ. Αχιλλέας Χατζηπούλιος, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να υποστηριχθούν τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και οι γονείς που είναι επιφορτισμένοι με οικονομικά – κοινωνικά προβλήματα.

-Ο δάσκαλος κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο οποίος παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο για τους Ρομά με βάση τους άξονες Εκπαίδευση, Απασχόληση, Υγειονομική περίθαλψη, Στέγαση και ουσιώδεις υπηρεσίες.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε τα συμπεράσματά της ο καθηγητής Τ.Ε.Ι. κ. Νίκος Μπλάνας, ο οποίος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων που ήταν παρόντες δεσμεύτηκε εκ μέρους της δημοτικής κίνησης «μαζί να συνδιαμορφώσουμε έναν προγραμματικό λόγο ρεαλιστικό, χωρίς υποσχέσεις και λαϊκιστικές προεκλογικές δεσμεύσεις. Επιθυμούμε και θα το πετύχουμε, οι προτάσεις μας να είναι οραματικές αλλά ταυτόχρονα πραγματικές και υλοποιήσιμες».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ