ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας

ΕΛΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΕδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα (Ε.Ε-ΔΝΤ-Ευρωπαϊκή Τράπεζα) ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Απολύουν παντού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σαρώνουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού,

πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και οδηγούν το λαό και τους εργαζόμενους σε παρατεταμένο κοινωνικό και οικονομικό ολοκαύτωμα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  με πραξικοπηματικό τρόπο ξεπουλάει τραπεζικά ιδρύματα και τα χαρίζει ουσιαστικά στους τραπεζίτες, αφού πρώτα τα ανακεφαλαιοποίησε με χρήματα που δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο  και συνεχίζει ακόμη και σήμερα, μέσα  στα κοινωνικά συντρίμμια που έχει σκορπίσει, να κοροϊδεύει τους εργαζομένους και στήνει το νέο παραμύθι της δήθεν «ανάκαμψης». Γι’ αυτό, σκηνοθετεί το «βγαίνουμε από τα μνημόνια» – «τελειώνουν τα βάσανα», προσβάλλοντας ακόμη και τη νοημοσύνη μας, με το νέο παραμύθι το «πρωτογενές πλεόνασμα» το οποίο δήθεν μοιράζουν.

Επιχειρούν για άλλη μια φορά να παγώσουν τη σκέψη και τη κρίση των εργαζομένων, να εξασφαλίσουν με τα ψέματα τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρώσουν την αποστολή που έχουν αναλάβει, να ξεπουλήσουν τα πάντα στο κεφάλαιο, στους τοκογλύφους δανειστές, να παραδώσουν τους εργαζόμενους στην αυθαιρεσία των εργοδοτών, και την ώρα που τάζουν «λαγούς με πετραχήλια μιας αόρατης ανάκαμψης», κλείνουν συμφωνίες με την τρόικα  και προωθούν νέα μέτρα  σε βάρος της εργασίας.

Στην περίοδο της πρωτοφανούς ανεργίας, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, πυροδοτούν ακόμη περισσότερο την αύξηση της ανεργίας, διευκολύνουν τις απολύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και ανοίγουν τις πόρτες για αντικατάσταση των εργαζομένων με εργαζόμενους χαμηλού κόστους. Διευρύνουν το καθεστώς της ενοικίασης των εργαζομένων σ’ όλες τις επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή απαγορεύουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, τις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες για τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται σε βάρος τους, η βία και η καταστολή γίνεται επίσημη πρακτική του κράτους.

Τελειωτικό χτύπημα δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα. Το οδηγούν στην κατάρρευση μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και βάζει από το παράθυρο την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Στις 22 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους κινδυνεύουν με απόλυση . Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα, με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων – ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις.

  • Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
  • Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.
  • Κανένας μαθητής – κανείς καθηγητής έξω απ’ τα σχολεία , κανένας εργαζόμενος στην ανεργία.. Κανείς δεν περισσεύει.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων, το σχολείο της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και της απλήρωτης μαθητείας, για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της νεολαίας και του λαού μας για όλα τα παιδιά.

Δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στα δημόσια, δωρεάν αγαθά.

Κατανοούμε ότι ο αγώνας μας για να δικαιωθεί απαιτεί σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν απ’ αυτές. Απαιτεί να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλλει η ΕΕ, άρνηση του χρέους.

Φτάνει μέχρι την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Ένα μαζικό, μαχητικό, εργατικό κίνημα μπορεί να σαρώσει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές. Όλοι έχουμε τη θέση μας μέσα σ’ αυτό.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Όλοι  στην 24ωρη απεργία  ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10.30 πμ στη Πλατεία Ταχυδρομείου

Προσυγκέντρωση  στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Τρίγωνη Πλατεία ώρα 10.00 πμ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ