ΙΣΤΟΙ ΑΡΑΧΝΗΣ ΑΙΤΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ MAZDA6 ΣΤΙΣ HΠΑ!

mΓια δεύτερη φορά για τον ίδιο λόγο η Mazda αναγκάζεται να προβεί σε ανάκληση του μεσαίου σεντάν της: Προσελκύει επικίνδυνες αράχνες...

Κατά καιρούς ακούμε για ανακλήσεις αυτοκινήτων για αστοχίες κάθε είδους, όμως η ανάκληση που ανακοίνωσε η Mazda στις ΗΠΑ στις 25 Μαρτίου είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Οφείλεται στις αράχνες και δεν είναι η πρώτη φορά που της συμβαίνει.

Φαίνεται πως η μυρωδιά της βενζίνης προσελκύει τις κίτρινες δηλητηριώδεις αράχνες της Β. Αμερικής (cheiracanthium inclusum) και ο αγωγός εξαερισμού του δοχείου αναθυμιάσεων βενζίνης των Mazda6 με 2,5λιτρο κινητήρα αποτελεί ιδανικό μέρος για να φτιάξουν τη φωλιά τους. Ο ιστός τους όμως μπλοκάρει τον αέρα, με πολύ δυσάρεστα πιθανά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την αμερικανική National Highway Traffic Safety Association με κλειστή αυτή τη δίοδο εξαερισμού μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη υποπίεση στο ρεζερβουάρ, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει ρωγμές στα τοιχώματά του. Λόγω αυτών ίσως υπάρξει διαρροή βενζίνης, η οποία φυσικά μπορεί να αναφλεγεί με μεγάλη ευκολία. Προς το παρόν πάντως δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό φωτιάς για αυτό τον λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 η Mazda είχε αναγκαστεί να πραγματοποιήσει ανάκληση στα 2,5λιτρα Mazda6 για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Τότε τοποθετούσε ένα εξάρτημα που εμποδίζει τις αράχνες από το να εισέλθουν εκεί που δεν πρέπει, ενώ έκανε και αναβάθμιση στην ECU των αυτοκινήτων αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η εκτόνωση του κυκλώματος αναθυμιάσεων.

Όμως ενώ το εξάρτημα που φράζει την είσοδο υιοθετήθηκε από τη γραμμή παραγωγής νέων Mazda6 η αλλαγή στον εγκέφαλο μάλλον ξεχάστηκε. Και έκτοτε έχουν παρατηρθεί ζημιές στο ρεζερβουάρ σε εννιά περιπτώσεις. Έτσι σήμερα η Mazda ανακαλεί εκ νέου 42.000 Mazda6 κατασκευής 2009-2011 για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές στην ECU και να ελέγξει αν η δίοδος του αέρα είναι καθαρή.

Η ανάκληση αφορά μόνο Mazda6 που έχουν πουληθεί και κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Εδώ στα μέρη μας αφενός δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα Mazda6 με κινητήρα 2,5 λίτρων, αφετέρου δεν συναντάμε και πολύ συχνά τις δηλητηριώδεις βενζινολάγνες αράχνες cheiracanthium inclusum…

drive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ