ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

asepopΣυνάντηση με εκπροσώπους συνεταιρισμών και φορέων των αγροτών είχαν σήμερα το πρωί στον Τύρναβο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και Δημήτρης Γελαλής, σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν από κοντά για τα προβλήματα αλλά και για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Στη συνάντηση έγιναν τοποθετήσεις από τους προέδρους του ΑΣΕΠΟΠ, του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού και του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ.κ. Αθ. Χαλούλη, Αγ. Ραψανιώτη και Γ. Αρβανίτη αντίστοιχα, οι οποίοι έθεσαν επιτακτικά το θέμα της υλοποίησης έργων υποδομής που θα συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής και στη μείωση του κόστους, ενώ θα εξασφαλίζουν την αειφορία.

Ο κ. Χαλούλης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα παραγωγής ποιοτικών και επώνυμων προϊόντων, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, ο κ. Αρβανίτης ζήτησε έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα με αναβαθμίδες στον Τιταρήσιο, αλλά και με την κατασκευή μικρών φραγμάτων, ενώ ο κ. Ραψανιώτης πέραν όλων των άλλων αναφέρθηκε σε θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού για τα προϊόντα του συνεταιρισμού, αφού όπως ανέφερε γίνονται αθρόες εισαγωγές σταφυλιών και μούστου χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους.

Πάντως και οι τρεις πρόεδροι με αφορμή και την πρόσφατη χαλαζόπτωση τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει αυξημένη αντιχαλαζική προστασία, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμα για δράση τα αεροπλάνα που έχει ναυλώσει ο ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά της η κ. Σακοράφα τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ τα έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα θεωρούνται κάτι παραπάνω από απαραίτητα, ενώ συμφώνησε για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και για τη διασφάλιση της αειφορίας στον αγροτικό τομέα.

Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, ο οποίος στο περιθώριο της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους δύο βουλευτές για τις προτάσεις του συνδυασμού περί επώνυμων προϊόντων και δημιουργίας φορέα για τα αμπελοοινικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ