ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Η “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ– Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση” για την παγκόσμια ημέρα υγείας

oikoltesΗ περιφερειακή κίνηση “Οικολογική Θεσσαλία– Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση” δηλώνει ότι θα  αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για να περιφρουρήσει τη δημόσια περιουσία και αντιδρά στην κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στον αποκλεισμό των πολιτών από αυτήν.

Είναι αναγκαίο να μη χαθεί το αγαθό της δωρεάν ιατρικής φροντίδας, περίθαλψης και συνταγογράφησης. Απορρίπτουμε τη θυσία μικρών περιφερειακών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας αφού αποτελούν μοναδικές, εξ αιτίας της γεωγραφικής και δημογραφικής ιδιαιτερότητας τους, υγειονομικές δομές του ΕΣΥ σε πολλές περιοχές της χώρας,που επωμίζονται το βάρος της περίθαλψης μεγάλου αριθμού μονίμων κατοίκων αλλά και επισκεπτών.

Συνεπώς, θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση των Μονάδων με “οριζόντια” αντίληψη, προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό και στον τουρισμό, αν συνυπολογίσουμε και τα μεγάλα σημερινά κενά στη στελέχωση τους.  Οι βίαιες συγχωνεύσεις κλινικών και υπηρεσιών, τα λουκέτα σε κλινικές και εργαστήρια και η μείωση των κρεβατιών των θέσεων της εντατικής είναι αποδεικτικά στοιχεία των προθέσεων σε κεντρικό επίπεδο και συνολικά οδηγούν στην αποδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Κόντρα σε όλα αυτά επιδιώκουμε σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με προσανατολισμό στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση και δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.  Αγωνιζόμαστε, επίσης, ώστε τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ να στελεχωθούν επαρκώς με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ και να χορηγηθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργους.

Η περιφερειακή κίνηση “Οικολογική Θεσσαλία– Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση” βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες, έτοιμη να προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και από την θέση της να συμβάλει στη δόμηση ενός Συστήματος Υγείας προσβάσιμου από όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ