ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΒΟΛΕΪ

ΕΣΠΕ (Αντιγραφή)Τα γραφεία της ΕΣΠΕΚΕΛ επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ντίνος Διαμάντος, συνοδευόμενος από στελέχη της Νέας Λάρισας. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κος Δημήτρης Αλεξάκος με τους κκ Γιάννη Νταβαρούκα ΓΓ και Βασίλη Τίκα Ταμία.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των διαιτητών πετόσφαιρας αλλά και των τοπικών συλλόγων.

Ο Ντίνος Διαμάντος άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα του αθλήματος.

Σε δηλώσεις του στο τέλος τόνισε:

« Το Λαρισαϊκό βόλεϊ έχει μία ιστορική παρουσία με σημαντικές διακρίσεις στο παρελθόν αλλά, και τώρα. Και το ανδρικό και το γυναικείο.

Η Νέα Λάρισα θα στηρίξει έμπρακτα τον Αθλητισμό και ειδικά το βόλεϊ.

Θεωρεί πως,

  • Η αξιοπρεπής και οικονομικότερη στέγαση της ΕΣΠΕΚΕΛ – και των ομοσπονδιών- αποτελεί δέσμευση της Νέας Λάρισας. Υπάρχουν λύσεις.
  • Η ύπαρξη ενός πλαισίου με κανόνες ίσους για όλους, χωρίς πελατειακά χαρακτηριστικά, διάθεσης των αθλητικών χώρων προς τις ομάδες είναι μία άλλη δέσμευση.
  • Το κόστος για τους συλλόγους της χρήσης των δημοτικών αθλητικών χώρων θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από σήμερα στα πλαίσια αυστηρά των ανελαστικών αναγκών. Μάλιστα, με κίνητρα και ανταποδοτική συνεργασία του νέου Δήμου με τους συλλόγους στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, θα μπορούν οι σύλλογοι να υποβιβάζουν αυτό το κόστος περαιτέρω.
  • Οι αθλητικές υποδομές πρέπει να αναβαθμισθούν ώστε, να είναι και ποιοτικές (με παρκέ και όχι τσιμέντο) αλλά, και ασφαλείς οι συνθήκες άθλησης. Φυσικά, θα αξιοποιηθούν με γήπεδα βόλεϊ και άλλα σημεία του Δήμου όπως στα εγγύτερα χωριά του Δήμου και, ειδικά, στην παραπήνεια περιοχή όπου, το βόλεϊ μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις beach volley αφού γίνουν όμως, και θα γίνουν, συμπληρωματικά έργα ώστε να πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές όπως: 2ο γήπεδο, γραμμές, σκίαστρο, χημικές τουαλέτες, μικρή κερκίδα, υποδομές ΜΜΕ.
  • Στηρίζουμε τον μαζικό αθλητισμό, τον σχολικό αθλητισμό, τον σωματειακό αθλητισμό με έμφαση στις ακαδημίες αλλά, και τον πρωταθλητισμό των τοπικών ομάδων. Φυσικά και τη διαιτησία που στο βόλεϊ έχει αναδείξει σημαντικούς Λαρισαίους εκπροσώπους.
  • Η εξωστρέφεια της Λάρισας στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό σε διοργανώσεις αθλητικές μεγάλες που ο Νέος Δήμος όχι απλά θα στηρίξει αλλά, μαζί με την ΕΣΠΕΚΕΛ θα επιδιώξει να φέρει στην πόλη. Και βέβαια, να είμαστε έτοιμοι πρώτα σε υποδομές και να μην είμαστε εκτεθειμένοι όπως τελευταία, με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων βόλεϊ που κινδύνεψε η πόλη να το χάσει και, έτρεχαν οι σύλλογοι να καλύψουν τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας.
  • Η προβολή του αθλήματος από το Νέο Δήμο με τη Νέα Λάρισα θα δώσει στήριξη και προώθηση στο άθλημα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ