ΤΙ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ

tΟ Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μίλησε για το βράδυ που έχασε τη ψυχραιμία του και επιτέθηκε σε οπαδό της Χάποελ Τελ Αβίβ. Συλλήψεις μετά το ματς. Αίτημα της Χάποελ για απέλαση του “Σόφο”…

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ… μάτωσε για να νικήσει τη συντοπίτισσα Χάποελ (80-83), το βράδυ της Δευτέρας (7/4) στο “Hadar Yosef”, για την 26η αγωνιστική της ισραηλινής λίγκας. Δεν επρόκειτο για μια απλή συνάντηση (φευ), με την ένταση να ξεχειλίζει όλη την εβδομάδα και το κλίμα να πυροδοτείται με διάφορους τρόπους.

Χαρακτηριστικά, σας αναφέρουμε τον τρόπο που σχολίασε ο πρόεδρος της Χάποελ, Ραμί Κοέν το ενδεχόμενο να προπονηθούν στο ίδιο γήπεδο οι “κόκκινοι”, με την “ομάδα του λαού”. “Θα είναι σαν να προπονούμαστε με Παλαιστίνιους”, είπε και… ξεκαθάρισε την πραγματικότητα.

Όταν λοιπόν, όλα είχαν τελειώσει, οι κάμερες κατέγραψαν να προκαλείτε μια γενικότερη αναστάτωση και όταν “κέντραραν”, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης εθεάθη να κατευθύνεται προς τις εξέδρες και να επιτίθεται σε έναν οπαδό.

Ακολούθως, προέκυψαν πληροφορίες πως η γροθιά που δεν βρήκε τον οπαδό, βρήκε το γιο του προπονητή της Χάποελ (Εντελστάιν) και όλοι έπεσαν να τον “φάνε”, με τους διοικούντες τη γηπεδούχο ομάδα και τον οπαδό που δημιούργησε τον πανικό να πηγαίνουν στην αστυνομία και να καταθέτουν μηνύσεις, εναντίον του Σχορτσιανίτη και ανθρώπων της Μακάμπι. Η Χάποελ αιτήθηκε και την απέλαση του “Σόφο”.

“Έχω ακούσει πολλά και στην Ελλάδα, σαν αυτό τίποτα”

Την επομένη (Τρίτη 8/4) βγήκε στη δημοσιότητα νέο video που δείχνει ότι το παιδί του Εντελστάιν δεν χτυπήθηκε από τον Έλληνα σέντερ, αλλά από τον οπαδό που τον προκάλεσε και μετά έτρεχε για να σωθεί.

Τι του είπε όμως, αυτός ο οπαδός και “βγήκε” ο “Σόφο” εκτός εαυτού;

“Όσο σχολίαζε εμένα και τη σύζυγο μου, έκανα ότι δεν άκουγα. Μόλις έπιασε στο στόμα του τα παιδιά μου, το “έχασα”. Μου είπε ότι θα βιάσει την κόρη και τον γιο μου”, αποκάλυψε ο ίδιος, “παραδέχομαι πως αυτό που έκανα ήταν λάθος και ανάρμοστο, για έναν επαγγελματία αθλητή που εκπροσωπεί την Ελλάδα και έναν τεράστιο οργανισμό, όπως είναι η Μακάμπι.

Ειλικρινά νιώθω πολύ άσχημα. Αλλά ποτέ δεν θα είμαι αδιάφορος σε απειλές και ύβρεις που αφορούν τα παιδιά μου. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όσους ήταν μπροστά στο συμβάν και όσους τραυματίστηκαν πάνω στον πανικό, αλλά δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Ελπίζω να δεχθούν τη συγγνώμη μου”.

“Αν δεν έχει οικογένεια, μην τον αφήσουν να κάνει”

Τόσα χρόνια στην Ελλάδα, δεν του ήταν άγνωστα τα πάσης φύσεως σχόλια. Από το χρώμα του δέρματος του, τα κιλά, τις βολές… Όπως είπε ο ίδιος “πιστέψτε με, πίστευα ότι έχω ακούσει τα πάντα στην Ελλάδα, όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Με έβρισαν όλοι, αλλά ουδείς σαν και αυτόν. Αν αυτός ο οπαδός έχει οικογένεια, θα πρέπει να ντρέπεται. Αν δεν έχει, τότε ας του κάνουν κάτι ώστε να μην αποκτήσει ποτέ”.

Εξήγησε πως η Μακάμπι έχει κάθε δικαίωμα να τον τιμωρήσει, όπως και η λίγκα “αλλά ελπίζω να μην είναι εξοντωτική η ποινή μου, για την ομάδα μου. Ευχαριστώ τη Μακάμπι που στάθηκε στο πλευρό μου και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να δείξω την ευγνωμοσύνη μου”.

“Πρέπει να είσαι άρρωστος στο μυαλό, για να μιλάς έτσι”

Σε ερώτηση για το επόμενο ματς με τη Χάποελ και το τι θα συναντήσει εκεί, είπε πως “μπορούν να προσπαθήσουν τα πάντα. Έχω παίξει σε εχθρικές ατμόσφαιρες 20 και 25 χιλιάδων οπαδών. Πιστεύω όμως, πως για όλα υπάρχει ένα όριο. Ακόμα και στις ύβρεις για τις οικογένειες μας. Πρέπει να είσαι άρρωστος στο μυαλό, για να λες τέτοια πράγματα. Δεν κοιμήθηκα το βράδυ και δεν νιώθω καλά. Η γυναίκα μου επίσης, νιώθει πιεσμένη. Είναι ανήσυχη. Χρειάστηκα χρόνο για να της πω τι μου έλεγε ο οπαδός και λυπήθηκε πολύ”.

Πρόστιμο 40.000 ευρώ

Ο αθλητικός δικαστής της λίγκας επέβαλε στον “Σόφο” πρόστιμο 40.000 ευρώ και ποινή 16 αγωνιστικών, συν 40 ώρες εθελοντικής εργασίας σε ινστιτούτο που ασχολείται με την καταπολέμηση της βίας. Ο Νίκολα Βούιτσιτς, GM της Μακάμπι ενημέρωσε πως αυτή δεν είναι η οριστική τιμωρία. Η “ομάδα του λαού” θα κάνει έφεση και ελπίζει να μειώσει τις αγωνιστικές.

sport24.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ