ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Λ. ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΑΣ

μακρηςΜε αφορμή τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝ Λάρισας για τα έργα Υγείας του ΕΣΠΑ και την αναφορά στη συνέχεια της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κ. Γερακούδη, διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Η αναφορά την οποία έκανε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κ. Γερακούδη στα ενταγμένα έργα του τομέα Υγείας για την περίοδο που η πρώην Περιφέρεια είχε την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ είναι απολύτως αληθής.

Προέβη και πρόλαβε την διευκρίνιση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρου Μακρή, αφού ο «δαίμονας» της μεταφοράς του λόγου προς τα μέσα επικοινωνίας –χωρίς την παραμικρή ευθύνη μέσων ή δημοσιογράφων-μιλούσε για «ενταγμένα», αντί για «υλοποιηθέντα» έργα στα οποία ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ εστίασε τις αναφορές στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝ Λάρισας.

Σε ότι αφορά στο σύνολο των ενταγμένων έργων της πρώην Περιφέρειας μέχρι και τον Ιούνιο του 2011, περίπου 10 εκατ. Ευρώ, (9.724.315 ευρώ) για όσους γνωρίζουν από διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, θα συμφωνήσουν με την άποψη ότι από το αποτέλεσμα απηχούσε για τα δεδομένα εκείνης της χρονικής στιγμής την καλύτερη δυνατή επίδοση.

Ενσωμάτωνε μάλιστα μια δυναμική που επέτρεψε όλους μας στη συνέχεια, με την παραγωγική συνεργασία των συνεργαζόμενων φορέων και της αιρετής Περιφέρειας να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα υποδειγματικό, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις  που εκφράζονται στις συσκέψεις του Υπουργείο Υγείας, συνολικού ύψους για την Υγεία στη Θεσσαλία 47.6 εκατ. Ευρώ.

Η παρερμηνεία ωστόσο της απόδοσης του λόγου οφείλεται μάλλον στο γεγονός, ότι ο Διοικητής της ΥΠΕ ανέφερε ως θετικό παράδειγμα την απόκτηση και εγκατάσταση της γ’ camera στο ΠΓΝ Λάρισας, ως ενός εκ των πρώτων υλοποιηθέντων έργων του ΕΣΠΑ τον περασμένο χρόνο. Διότι ως γνωστόν υπάρχουν και έργα που υλοποιήθηκαν στο μεταξύ ,τα οποία όμως αποτελούσαν την συνέχειά τους από το Γ΄ΚΠΣ. Αναφέρθηκε όμως εστιασμένα σε υλοποιηθέν έργο του ΕΣΠΑ, για να εκφράσει την αδήριτη ανάγκη, τελικά, να υλοποιηθούν και  όλα τα υπόλοιπα  προγραμματισμένα και ενταγμένα έργα, όπως αυτό καθώς και να αποκτηθεί το σύνολο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από τα νοσοκομεία ευθύνης της 5ης ΥΠΕ.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ως πρώην στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής και γνωρίζει λεπτομερώς το πρόγραμμα και τιμά δημοσίως όλους, όσοι συνδράμουν στο έργο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Θα ήταν αδιανόητο να αποδειχθεί είτε αδαής, είτε αγνώμων.

Από τα παραπάνω συνάγεται το ασφαλές συμπέρασμα ότι η 5η ΥΠΕ «επενδύει» στη γόνιμη συνεργασία, αλλά και αναγνωρίζει δημοσίως τις θετικότατες προσπάθειες όλων των συνεργαζόμενων πλευρών, διαχρονικά, ιδιαιτέρως των φορέων που έχουν την ευθύνη διαχείρισης και υλοποίησης των έργων που υποστηρίζουν την συνολική μας προσπάθεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ