ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

τρακτO υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης υπέγραψε τη σύμβαση και την απόφαση επιχορήγησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την υλοποίηση του έργου για την ηλεκτρονική καταγραφή των γεωργικών ελκυστήρων και αγροτικών αυτοκινήτων των δικαιούχων παραγωγών της χώρας, ύψους 120.000€.

Το σύστημα θα αποτελείται από μια διαδικτυακή (web-based) εφαρμογή βάσης δεδομένων, η οποία θα συνδεθεί με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.), που τηρείται στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη βάση δεδομένων θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία που αφορούν στους γεωργικούς ελκυστήρες και τα αγροτικά αυτοκίνητα και θα διασυνδέονται με τα στοιχεία της γεωργικής εκμετάλλευσης που τηρούνται στο Μ.Α.Α.Ε.

Το σύστημα αυτό θα αποτελέσει εργαλείο για την αξιολόγηση του υφιστάμενου τρόπου προσδιορισμού της ετήσιας κατανάλωσης πετρελαίου από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου ελέγχου για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου. Η ηλεκτρονική καταγραφή των παραπάνω στοιχείων στο Μ.Α.Α.Ε. θα αποτελέσει εργαλείο για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου και την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έκδοση βεβαιώσεων.

Όλα τα στοιχεία θα είναι προσβάσιμα από τους πολίτες και διαθέσιμα για περαιτέρω επεξεργασία και ανάλυση από το κοινό και τους λοιπούς φορείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ