ΤΡΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

kkeeyrΣτη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος πρόκειται για δοκιμασμένους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στον τομέα των επιστημών.

Στο χηφοδέλτιο βρίσκονται και 3 Λαρισαίοι οι Μαρία Γαβαλά, Ρίζος Μαρούδας και Θεανώ Καπέτη.

Οι υποψήφιοι είναι:

Αγγέλου Νίκος, κτηνοτρόφος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, συνεργαζόμενος

Αγγουράκης Χαράλαμπος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες.

Αμπατιέλος Νίκος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986, είναι τελειόφοιτος Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Αράπη – Καραγιάννη Βασιλική (Βίκη), φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, συνεργαζόμενη. Πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ. Κατάγεται από τα Τζουμέρκα Άρτας, το χωριό Αθαμάνιο και είναι 68 ετών.

Αρβανιτίδης Αλέξανδρος, γυμναστής, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γεννήθηκε το 1960 στο Λαγό Διδυμοτείχου.

Βιτάλης Δημήτρης, χημικός μηχανικός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι 26 ετών, χημικός μηχανικός.

Γαβαλά Μαρία, δικηγόρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα και είναι 37 χρονών. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα.

Δριμάλα Θεοδώρα, δασκάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. Γεννήθηκε στο Σανταμέρι Αχαΐας και είναι 52 ετών, παντρεμένη με δύο παιδιά.

Ελευθεριάδου Ειρήνη (Ρούλα), οδοντίατρος, πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου ΚΟΠΑ (Καλλιτεχνικό Σωματείο Ποντίων Αττικής) Γεννήθηκε το 1951 στην Τασκένδη

Έξαρχος Νίκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων. Γεννήθηκε το 1963 στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Ζαριανόπουλος Σωτήρης, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961.

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, επαγγελματοβιοτέχνης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) Γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμιά Αιγιαλείας.

Καπέτη Θεανώ, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας, μεγάλωσε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, είναι 40 ετών.

Καραντούσας Μανώλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Γεννήθηκε το 1948 στον Πειραιά.

Κατσάς Αντώνης, δικηγόρος, συνεργαζόμενος. Γεννήθηκε στη Γλυφάδα Πυλίας Μεσσηνίας το 1956.

Κοράκης Μανώλης, μετανάστης, πρόεδρος του Σωματείου Τύπου – Χάρτου Φραγκφούρτης

Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη Γερμανίας το 1965 από γονείς μετανάστες, οι οποίοι γύρισαν στην Ελλάδα.

Λουγγής Τηλέμαχος, ομότιμος διευθυντής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945

Μαργαρίτης Γιώργος, ιστορικός, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.

Μαρούδας Ρίζος, αγρότης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στην Ανατολή Λάρισας το 1969.

Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός, συνεργαζόμενος. Γεννήθηκε στη Λαμία, είναι παντρεμένος, έχει δύο γιους και είναι 54 ετών.

Νικάκης Βασίλης, πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, καθηγητής διαιτησίας ΟΥΕΦΑ. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1953.

Νικολάου – Αλαβάνος Λευτέρης, υπεύθυνος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, εκπρόσωπος της ΚΝΕ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα όπου και διαμένει.

Νταγκουνάκης Γιώργος, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ. Γεννήθηκε στα Χανιά από γονείς αγρότες και είναι 58 χρονών, πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπονίας.

Ντουνιαδάκης Γιάννης, απόστρατος υποναύαρχος Πολεμικού Ναυτικού, συνεργαζόμενος

 

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1954.

Ορκόπουλος Παύλος, ηθοποιός, συνεργαζόμενος. Γεννήθηκε το 1953 στην Κόρινθο.

Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι 40 χρονών.

Παναγιωτάρα Αναστασία (Νατάσσα), πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, συνεργαζόμενη. Γεννήθηκε το 1968.

Παπαδάκης Κώστας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 39 ετών.

Παπαδόπουλος Μάκης, μηχανολόγος – μηχανικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιδεολογίας και Οικονομίας της ΚΕ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 49 ετών.

Πολίτης Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ της ΛΑΡΚΟ, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Φθιώτιδας. Γεννήθηκε στη Λάρυμνα και είναι 31 ετών.

Ράζου Λουίζα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1967.

Ρέτζιου Αφροδίτη, επιμελήτρια ψυχιατρικής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΣΕ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Γεννήθηκε το 1973 στην  Καβάλα.

Ρίτσου Ελευθερία (Έρη), συγγραφέας, συνεργαζόμενη. Γεννήθηκε το 1955 στη Σάμο, όπου και μεγάλωσε.

Σιέττος Κώστας, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.

Στεφανίδη Μαρία – Ειρήνη (Μαιρήνη), πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι 66 ετών και μητέρα 3 παιδιών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Ταβουλάρη Παναγιώτα (Γιώτα), πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον κλάδο του Φαρμάκου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Απόφοιτος Φαρμακευτικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τασιούλας Γιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Γεννήθηκε το 1972 στα Ιωάννινα.

Τούσσας Γιώργος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ. Γεννήθηκε στην Κοιλάδα Αργολίδας το 1954. Ναυτεργάτης.

Χαλιού Έφη, πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 38 ετών.

Χατζηδημητρίου Αγγελική, βρεφονηπιοκόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων Εορδαίας και του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαϊδας.

 

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα, είναι 36 ετών, βρεφονηπιοκόμος (άνεργη).

Χατζόγλου Μουράτ, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης. Γεννήθηκε το 1988 στην Ξάνθη. Τελειόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Φλώρινας.

Χιώνης Θεόδωρος, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ