ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

Νημπιαγ (Αντιγραφή)Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Νηπιαγωγείο Τερψιθέας, προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού.

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή και την αναβάθμιση υφιστάμενου κτιρίου, επιφάνειας 600,00 τ.μ. εντός δημοτικού οικοπέδου 2.490,00 τ.μ. περίπου, που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού. Προβλέπεται η διαμόρφωση των χώρων σε δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ανάπαυσης των νηπίων, αίθουσα εργασίας, γραφείο των νηπιαγωγών, κουζίνα, τραπεζαρία και χώρους υγιεινής νηπίων, προσωπικού και κοινού.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση της παλαιάς κατεστραμμένης στέγης και των κουφωμάτων με νέα. Προβλέπονται επίσης καινούργιες ηλεκτρομηχανολογικές  εγκαταστάσεις που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση, την πυροπροστασία, την εγκατάσταση του φυσικού αερίου, τη θέρμανση και τον κλιματισμό.

Ο περιβάλλοντας χώρος θα διαμορφωθεί εκ νέου με την κατασκευή ενός ξύλινου υπόστεγου με κεραμοσκεπή για τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών, τη δημιουργία ενός κυκλικού πλατώματος με χαμηλές κερκίδες για τις σχολικές εκδηλώσεις, τη δημιουργία παιδικής χαράς αλλά και τη φύτευση με χλοοτάπητα, δένδρα και λουλούδια του υπόλοιπου χώρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι :

875.000,00 € (711.382,11 + 163.617,89 Φ.Π.Α).

Δηλώσεις

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης τόνισε τα εξής:

«Σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση για το Νηπιαγωγείο της Τερψιθέας. Ήταν ένα έργο το οποίο είχαμε ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό αφού οι Τεχνικές είχαν ετοιμάσει τη μελέτη, το έργο έπρεπε να ενταχθεί. Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία  η οποία άμεσα θα ξεκινήσει τις εργασίες ώστε μετά το συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης που είναι ένα έτος, να είμαστε έτοιμοι στην επόμενη σχολική χρονιά 2015 – 16 να παραδώσουμε το έργο και να λυθεί το πρόβλημα που υπήρχε στην Τερψιθέα. Στις καινούριες εγκαταστάσεις θα μεταφερθεί το Νηπιαγωγείο που λειτουργεί σήμερα και στο παλιό κτήριο θα δημιουργήσουμε παιδικό σταθμό, ώστε μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές του Δήμου μας να έχει όλες τις απαραίτητες σχολικές υποδομές».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός είπε: «Αναβαθμίζουμε το δημόσιο σχολείο με συνεργασία, πολύ δουλειά, σχεδιασμό και στρατηγική, πετυχαίνουμε σε μια δύσκολη χρονικά εποχή να ξεκινάμε και να ολοκληρώνουμε έργα. Το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια και η αυτοδιοίκηση έχει συνεργασία. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με το Δήμο Λαρισαίων και το Δήμαρχο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και πετυχαίνουμε. Αυτή τη στιγμή πετυχαίνουμε ένα σχολικό κτήριο που είχε ανάγκη η Τερψιθέα, αλλά ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας και χρήμα στην τοπική οικονομία».

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μελέτη έργου: Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων

Διευθύντρια:  Ευαγγελία Γιοβρή

Προϊστάμενος τμ. Ν.Εργων: Χρήστος Ντάγιας,

Προϊστάμενος τμ. Η/Μ Εργων: Δημήτρης Χατζίκος

• Αρχιτεκτονική μελέτη: Λιακοπούλου Αθηνά Αρχιτέκτων Μηχανικός

• Στατική μελέτη: Τσιάρας Μιχαήλ Πολιτικός Μηχανικός

• Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων: Τσόλια Χρυσάνθη Μηχανολόγος Μηχανικός

Δημοπράτηση: 19/12/2013

Υπογραφή σύμβασης – έναρξη εργασιών: 07/04/2014

Προϋπολογισμός μελέτης: 875.000,00 € (711.382,11 + 163.617,89 Φ.Π.Α).

Σύμβαση έργου: 756.460,79 (615.008,77 + 141.452,02 Φ.Π.Α.)

Χρηματοδότηση: Πρόγραμμα «Ε.Σ.Π.Α.»

Ανάδοχος έργου: Κ/Ξ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΛΙΔΗΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ

Επίβλεψη έργου: Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων

•Οικοδομικές εργασίες: Λιακοπούλου Αθηνά Αρχιτέκτων Μηχανικός Τσιάρας Μιχαήλ Πολιτικός Μηχανικός

• Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες: Τσόλια Χρυσάνθη Μηχανολόγος Μηχανικός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ