ΚΡΑΝΗ, ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΤΟΥ Β ‘ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ Η ΦΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

uuuΠολύ καιρό αφότου καταλάγιασε η σκόνη από την τελευταία μάχη, ξεκουράστηκαν οι νεκροί, και τα κομφετί από την νικητήρια παρέλαση έλιωσαν στους υπονόμους, η φύση εξακολουθεί να φέρει τα σημάδια των ανθρώπινων συγκρούσεων…

Μια αξιόλογη σειρά από φωτογραφίες που ελήφθησαν σε ρωσικά δάση, έχουν κάνει το γύρο σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και δείχνουν τι συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου στα μέσα σφαγής που απομένουν στο δάσος.

Οι εντυπωσιακές εικόνες απεικονίζουν όπλα, βλήματα πυροβολικού, χειροβομβίδες και φτυάρια να έχουν ενσωματωθεί σε κορμούς δέντρων – ουσιαστικά να τα έχει καταπιεί η φύση σιωπηλά διαμαρτυρόμενη ενάντια στην ανθρώπινη τρέλα.

Μερικές από τις πιο ισχυρές εικόνες της σειράς δείχνουν λεπτά δέντρα να φυτρώνουν μέσα από τις τρύπες στα κράνη του σοβιετικού στρατού.

Το σχήμα και η κατάσταση του προστατευτικού εξοπλισμού δείχνουν ότι τα κράνη ανήκαν σε στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Alexander Ostapenko, ένας λάτρης της σοβιετικής στρατιωτικής ιστορίας και του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου, από τη Kolomna, Ρωσίας, μοιράστηκε μερικές από τις φωτογραφίες του με τα social media. Αποκάλυψε ότι οι περισσότερες από τις φωτογραφίες έχουν ληφθεί στην περιοχή του προγεφυρώματος Νέβα, γνωστή ως Nevsky Pyatachok, που ήταν ο τόπος μιας από τις πιο κρίσιμες εκστρατείες κατά τη διάρκεια της καταστροφικής Πολιορκίας του Λένινγκραντ, που διήρκεσε από το Σεπτέμβριο του 1941 έως το Μάιο του 1943.

Ο Κόκκινος Στρατός έχασε περίπου 260.000 στρατιώτες, ενώ αγωνιζόταν να αποκαταστήσει την επικοινωνία με την πόλη, η οποία είχε αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα από τις γερμανικές δυνάμεις, και την αποδεκάτιζε η πείνα.

Οι οδυνηρές εικόνες με τα σκουριασμένα απομεινάρια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου που τα κατάπιαν τα δέντρα δίνουν το μήνυμα ότι στο τέλος, αφού όλα τα μετάλλια έχουν δοθεί στους ήρωες και όλες οι ειρηνευτικές συνθήκες έχουν υπογραφεί, ο μόνος αληθινός νικητής είναι η φύση.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ