ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο Περιφερειακό ιατρείο του Αμπελώνα επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Η εργαζόμενη   διοικητική  υπάλληλος υποδέχτηκε τον κ. Σαρχώση και  μαζί με τον Ιατρό κ. Γιάννη Αντωνόπουλο ενημέρωσαν   τον υποψήφιο Δήμαρχο για τη λειτουργία του ιατρείου.

Από τη συνομιλία φάνηκε καθαρά η έλλειψη προσωπικού αλλά και η έλλειψη του κατάλληλου εξοπλισμού για τη σωστή παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας.( δεν υπάρχει νέος καρδιογράφος και απινιδωτής).

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά την κλοπή των φορητών υπολογιστών του περιφερειακού ιατρείου ο υπολογιστή που είναι απαραίτητος για την συνταγογράφιση των φαρμάκων είναι του ίδιου του γιατρού αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσε να συνταγογραφίσει.

Ο κ. Σαρχώσης συμφώνησε ότι  είναι αναγκαίο να μη χαθεί το αγαθό της δωρεάν ιατρικής φροντίδας, περίθαλψης και συνταγογράφησης   και  ότι όλοι πρέπει να αντιδράσουμε  στην κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στον αποκλεισμό των πολιτών από αυτήν αφού η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας εξαρτάται κυρίως από το φιλότιμο του γιατρού που κάτω από τις αντίξοες αυτές συνθήκες καλείται να καλύψει τις ανάγκες όλης της πόλης.

Για προσωπική  άδεια  ούτε λόγος να γίνεται όπως είπε και ο ίδιος.

«Αυτό που παρακαλάμε όπως είπε ο γιατρός μας είναι να μη χρειαστεί  επείγουσα διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο. Ασθενοφόρο δεν υπάρχει».

Για τη λειτουργία του ιατρείου  ανάλογα με τον πληθυσμό του Αμπελώνα είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία τριών γιατρών και τριών  τουλάχιστον βοηθητικών  υπαλλήλων  αλλά η συρρίκνωση στις παροχές υγείας και η υποβάθμισή της  αφήνει κενές τις θέσεις δύο γιατρών και  διοικητικών υπαλλήλων αντίστοιχα.

Βέβαια όπως τονίστηκε από τους παρευρισκομένους η απουσία παιδιάτρου είναι μόνιμο αίτημα των τελευταίων ετών από τους κατοίκους του Αμπελώνα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος συμφώνησε ότι δεν είναι δυνατόν σε μια πόλη που έχει τρία Νηπιαγωγεία τρία μεγάλα Δημοτικά  Σχολεία , Γυμνάσιο και Λύκειο και Παιδικό Σταθμό να μην  υπάρχει παιδίατρος.

Η   ”ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ” βρίσκεται  κοντά στους πολίτες, έτοιμη να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και  να συμβάλει στη δόμηση ενός Συστήματος Υγείας προσβάσιμου από όλους.

ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤη βιβλιοθήκη του Αμπελώνα επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης μαζί με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Η κ. Ματίνα Οικονόμου  Βιβλιοθηκονόμος,  υπεύθυνη για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης ενημέρωσε  τον κ. Σαρχώση για τον πολύτιμο   και καθοριστικό ρόλο της βιβλιοθήκης   στην  ενημέρωση, την εκπαίδευση ,στη γνώση , την διαπαιδαγώγηση  των νέων  με τους 1400 τίτλους της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας για τα παιδιά.

Τον πολύτιμο πλούτο  των  6100 τίτλους βιβλίων για ενήλικες και 520 τόμους περιοδικών.

Η οικονομική κρίση έφερε τους ενήλικες και τα παιδιά στη βιβλιοθήκη. Τα μέλη της είναι 3.500 και τα περισσότερα απ΄ αυτά ενεργά.

Έχει τα τελευταία χρόνια πολλές εκδηλώσεις και χρειάζεται υλική υποστήριξη όπως ράφια ή ντουλάπες λόγω του αυξημένου όγκου του έντυπου υλικού. Καθώς επίσης σύστημα συναγερμού (για τους κλέφτες)   και ένα κλιματιστικό για την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού και το κρύο του χειμώνα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος  αφού άκουσε προσεκτικά την Βιβλιοθηκονόμο κ. Οικονόμου  και συμφώνησε με τα αιτήματα της  τόνισε ότι  εκτός από τα προαναφερθέντα στις προθέσεις της αυριανής Δημοτικής αρχής είναι η συνεργασία των δύο βιβλιοθηκών Τυρνάβου και Αμπελώνα όχι  μόνο μέσα από την κάλυψη όλων των θεματικών σε βιβλία, την ανάπτυξη αναγνωστικών τμημάτων δημιουργικής γραφής και προγραμμάτων δια βίου μάθησης, αλλά και μέσα από την συνδιοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων, που αφορούν το νεοελληνικό  διαφωτισμό ακόμα και ειδικά συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με την αλληλεπίδραση της τέχνης και του οίνου.

Οι δύο βιβλιοθήκες μπορούν να αναλάβουν επίσης την ανάπτυξη προγραμμάτων τοπικής ιστορίας , ώστε σταδιακά να συγκροτηθεί η μαγιά ενός μικρού αρχείου τοπικής ιστορίας και ομάδων φιλαναγνωσίας για τα σχολεία του Δήμου και τους ενδιαφερόμενους δημότες.

Οι βιβλιοθήκες πρέπει να γίνουν οι χώροι «αγκαλιά» που τα παιδιά και οι νέοι μας θα περνάνε δημιουργικά ένα μεγάλο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου τους.

Ο κ. Σαρχώσης τόνισε ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης ο πολιτισμός, η πολιτιστική ανάπτυξη πρέπει να αξιοποιηθεί για τη στήριξη της οικονομίας, την κοινωνική ανάπτυξη και την ανάπτυξη των πόλεων μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ