ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

Ο προσκοπισμός αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο τον εθελοντισμό και οφείλουμε να τον στηρίξουμε εμπράκτως

???????????????????????????????«Ο προσκοπισμός είναι το πιο επιτυχημένο σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο, που μοναδικό του στόχο έχει την κοινωνική διαπαιδαγώγηση των νέων έχοντας αποδείξει ότι όλες οι δράσεις του κινούνται προς τη διαμόρφωση καλύτερων ανθρώπων που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή» κ. Ρένα Καραλαριώτου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λάρισας, κ. Παναγιώτης Κορδάς ενημέρωσε την κ. Καραλαριώτου για τις δράσεις και το έργο των συστημάτων της πόλης, το οποίο περιέχει πολλές δραστηριότητες εθελοντισμού και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον, ο κ. Κορδάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης του προσκοπισμού –που μετρά 95 χρόνια παρουσίας στην πόλη μας- και τη συνεργασία με τη δημοτική Αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

 

«Ο  προσκοπισμός έχει αποδείξει την αξία του στους τομείς της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, του εθελοντισμού και της σωστής διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, ο προσκοπισμός καλείται να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του στους κόλπους της κοινωνίας γενικότερα αλλά και της κοινωνίας της Λάρισας ειδικότερα. Η «Λάρισα – Νέα Αρχή» στηρίζει τις προσπάθειες των προσκόπων της Λάρισας αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην κοινωνία. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι οι πρόσκοποι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των αξιών του εθελοντισμού και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο έχοντας να επιδείξουν αξιέπαινο έργο, σε όλα τα χρόνια παρουσίας τους στην κοινωνική ζωή του τόπου μας. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα στηρίξουμε τη δράση τους με όλες μας τις δυνάμεις», κατέληξε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ