ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΘΕΣΓΑΛΑ-ΠΙΕΣ»

συριζα (Αντιγραφή)Επίσκεψη στον συνεταιρισμό «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς», με αφορμή την επιτυχημένη πορεία του νεοϊδρυθέντος συνεταιρισμού, μέσα από μια συντονισμένη συλλογική προσπάθεια των μελών του με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα (Β΄ Αθηνών) και Δημήτρης Γελαλής (Λάρισας), τα στελέχη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας με το συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων» Γιώργος Κωσταρόπουλος και Βαγγέλης Παλούκας και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέτρος Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσα από την ανάπτυξη του συνεργατισμού, ζητήματα που αφορούν τον αγελαδοτροφικό κλάδο και το φορολογικό καθεστώς των νέων συνεταιρισμών. Ο Πρόεδρος κ. Βακάλης επισήμανε ότι οι νέες ρυθμίσεις στην αγορά γάλακτος θα βλάψουν σοβαρά την ελληνική παραγωγή, αφού ανοίγουν τον δρόμο για αθρόες εισαγωγές από μεγάλες γαλακτοπαραγωγές χώρες και θα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην κτηνοτροφία, τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική οικονομία.

Οι βουλευτές από την πλευρά τους τόνισαν ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τέτοιες παραδειγματικές πρωτοβουλίες και αξιέπαινες προσπάθειες ομάδων παραγωγών, εγχειρήματα συνεταιριστικής οικονομίας που λειτουργούν προς όφελος του κτηνοτροφικού κόσμου, οι οποίες αποτελούν το κύτταρο της αγροτικής οικονομίας και τη βάση για τη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τα βήματα της επόμενης μέρας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που ως κυβέρνηση θα υλοποιήσει και που θα υπηρετεί τις διατροφικές ανάγκες του Ελληνικού λαού και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαία όσο ποτέ η οργάνωση της κτηνοτροφικής παραγωγής σε συνεταιριστική βάση που λειτουργεί σε υγιή πρότυπα, θα εξασφαλίσει διατροφική επάρκεια, ικανοποιητικές αποδοχές στους εργαζόμενους και χαμηλές τιμές στους καταναλωτές».

Στη συνάντηση  συμμετείχαν από πλευράς συνεταιρισμού οι κκ. Αθανάσιος Βακάλης Πρόεδρος, Ανδρέας Καραφύλλης Ταμίας, Κωνσταντίνος Τσέτσιλας Μέλος του Δ.Σ., Κώστας Γκουγκουλιάς Γενικός Διευθυντής, Τάσος Τσιάρας Διευθυντής της Ζώνης Γάλακτος και Ανδρέας Χαρδαλούπας Υπεύθυνος Επικοινωνίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ