ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

DSC04155 (Αντιγραφή)Τις δεσμεύσεις του για τον Αμπελώνα παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο του Αμπελώνα, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” Αστ. Ροντούλης, βάζοντας σε προτεραιότητα τα θέματα του νερού, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Αναφερόμενος στο θέμα του νερού τόνισε εξ’ αρχής ότι μέλημά του θα είναι να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε η πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής για το νερό και δεσμεύθηκε για επιστροφή στα τιμολόγια που ίσχυαν προ δεκαετίας στον Αμπελώνα, αφού όπως εξήγησε το νερό είναι εργαλείο ανάπτυξης για τον Αμπελώνα εξαιτίας των όρων δόμησης που ισχύουν και κατά συνέπεια δεν μπορεί να ισχύσει η ίδια τιμολογιακή πολιτική σε Τύρναβο και Αμπελώνα.

Επιπλέον τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ειδικό τέλος 80% ούτε και ελάχιστη κατανάλωση, ενώ αναφερόμενος στα υπέρογκα τιμολόγια του 2011 υπογράμμισε ότι θα διαγραφούν και η κατανάλωση θα υπολογιστεί με τις παλιές τιμές και όσοι χρωστούν νερό θα πληρώσουν σε δόσεις το σύνολο της οφειλής που θα προκύψει μετά το κούρεμα των τιμολογίων.

DSC04156 (Αντιγραφή)Για όσους πλήρωσαν θα επιστραφεί το ποσό μέσω συμψηφισμού, ενώ δεσμεύθηκε να δημιουργήσει ειδικό κωδικό για τον Αμπελώνα στη ΔΕΥΑΤ για να γίνει εφικτός ο υπολογισμός του κόστους του νερού στον Αμπελώνα.

Αφού ζήτησε υπομονή 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να επικυρωθεί η τιμολογιακή πολιτική του νερού στον Αμπελώνα.

Κλείνοντας το θέμα του νερού αναφέρθηκε και στις δίκες πολιτών για τις διαμαρτυρίες υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί αιρετοί να στέλνουν πολίτες στη δικαιοσύνη.

ΥΓΕΙΑ

Στη συνέχεια ο κ. Ροντούλης αναφέρθηκε στο θέμα της λειτουργίας του περιφερειακού ιατρείου του Αμπελώνα υποστηρίζοντας ότι επειδή είναι δύσκολη η ενίσχυσή του με επιπλέον γιατρούς η νέα δημοτική αρχή θα εφαρμόσει σύστημα τηλεϊατρικής στον Αμπελώνα σε συνεργασία με μεγάλα Ιατρικά Κέντρα ώστε να γίνονται άμεσα και με ακρίβεια διαγνώσεις σε ασθενείς που θα κάνουν εξετάσεις είτε στον Αμπελώνα είτε στο Κ.Υ. του Τυρνάβου.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

DSC04151 (Αντιγραφή)Ο κ. Ροντούλης με αφορμή τα πολλά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στον Αμπελώνα τόνισε ότι ένα από τα πρώτα θέματα που θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή είναι το θέμα της ασφάλειας. Μάλιστα δεσμεύθηκε να απαιτήσει την ύπαρξη στην περιοχή δύο περιπολικών σε καθημερινή βάση για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.

ΕΡΓΑ

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε σε έργα που θεωρούνται απαραίτητα να γίνουν στον Αμπελώνα όπως είναι η δημιουργία υποδομών στη λαϊκή αγορά του Αμπελώνα που σήμερα δεν διαθέτει ούτε τουαλέτες, το σκέπασμα της τάφρου που διαπερνά το κέντρο της πόλης ώστε να γίνει ζώνη περιπάτου με καλαίσθητες παρεμβάσεις και η βελτίωση της απαράδεκτης αγροτικής οδοποιίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος στην ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών και στην ανάδειξη του Αμπελώνα ως τόπου αναψυχής και διασκέδασης για τους κατοίκους της Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι η νέα δημοτική αρχή θα ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια για την προσέλκυση επισκεπτών, θα δώσει κίνητρα με μείωση των τελών για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα προσπαθήσει να αποτρέψει την ποινικοποίηση της λειτουργίας των καταστημάτων “χτυπώντας στο φιλότιμο” τον κάθε επαγγελματία ξεχωριστά.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ροντούλης έπλεξε το εγκώμιο των υποψηφίων του συνδυασμού του λέγοντας ότι η επιλογή των υποψηφίων έγινε με κριτήριο τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στη νέα δημοτική αρχή, επανέλαβε τη θέση του για την πραγματοποίηση ντιμπέιτ με όλους τους συνυποψηφίους του και αφού ζήτησε να κυριαρχήσει ο πολιτικός πολιτισμός καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάλεσε όσους συνηθίζουν σε “χτυπήματα κάτω από τη μέση” να το κάνουν στον ίδιο και όχι στους υποψηφίους του συνδυασμού.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Εν τω μεταξύ την Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού και το σύνολο του ψηφοδελτίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στο θέατρο Μαξίμ. Αλλωστε όπως εξήγησε αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αναφέρθηκε στα αγροτικά θέματα και δεν παρουσίασε τους υποψηφίους στο δήμο και τη δημοτική κοινότητα Αμπελώνα, κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ