ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Υποψήφιοι ΜαρίναςΤους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας του συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας» παρουσίασε στο Βόλο (κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας) η υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Πρόκειται, όπως είπε, «για ανθρώπους της καθημερινότητας. Γνωρίζουν από αγωνίες, συνεχή πάλη για την επιβίωση και σκληρή δουλειά. Επιθυμία τους είναι να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις και να βοηθήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου μας για μία καλύτερη και πιο ανθρώπινη Περιφέρεια».

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες είναι οι: Χρήστος Χρηστάκης υποψήφιος στην Π. Ε. Μαγνησίας, Χαράλαμπος Παπασπύρος υποψήφιος Π.Ε. Λάρισας, Στέλιος Λάσκος υποψήφιος Π.Ε. Τρικάλων και Αλέξανδρος Τέγας υποψήφιος ΠΕ Καρδίτσας.

Όπως τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη «σύντομα θα παρουσιάσουμε του υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και το πρόγραμμα δράσης του συνδυασμού μας. Ένα πρόγραμμα που βασίστηκε σε μία και μόνο αρχή: Σκληρή δουλειά και έντιμα να ξανακτίσουμε την Ελλάδα. Η Περιφέρεια χρειάζεται ένα σχέδιο με εξωστρέφεια και εξαγωγικό χαρακτήρα που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, στην μεταποίηση και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στον τουρισμό, στις κατασκευές και στην καινοτομία. Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που ταυτόχρονα θα περιορίσει τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση των κονδυλίων. Αυτό που προέχει όμως για να πετύχει το σχέδιο είναι η αλλαγή της νοοτροπίας.

Στοχεύουμε στην ισόρροπη και δίκαιη κατανομή πόρων, έργων και παρεμβάσεων σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, χωρίς αποκλεισμούς τοπικιστικής προέλευσης. Η οικονομία να οργανωθεί γύρω από τους θεσσαλούς». Και υπογράμμισε με έμφαση:

«Ο δρόμος πάντως για την καταπολέμηση της ανεργίας θα διανοιχτεί μόνο με επίμονους αγώνες για τη διασφάλιση πόρων, την αλλαγή νομοθετικών πλαισίων και τη θεσμοθέτηση νέων με τελικό στόχο: Την μείωση του αγροτικού κόστους, την παραχώρηση δημοσιών γαιών σε ακτήμονες που αποφασίζουν να ασχοληθούν κατά κύριο επάγγελμα με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, την σύσταση ειδικής υπηρεσίας που θα επικουρεί νομικά τον αγώνα για «κούρεμα» των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αλλά και για την ρύθμιση στα ληξιπρόθεσμα δάνεια με δυνατότητα εξόφλησης μικρών και πολλών δόσεων.

Στόχος είναι επίσης η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτροδότηση. Η ολοκλήρωση υδρευτικών και αρδευτικών συστημάτων στο σύνολο της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Και κατέληξε: «Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το πρόγραμμά μας και θα καλέσουμε τους πολίτες σε διάλογο ώστε να μπορεί να εμπλουτιστεί και με άλλες προτάσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ