ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

ΓΙΑΤΡΟΙΟ Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την αγανάκτησή του για την μη τακτοποίηση ακόμα της αυτόματης πρόσληψης με σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ από 1-4-2014 των γιατρών του πρ. ΙΚΑ, που δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ και επέλεξαν να διατηρήσουν το ιατρείο τους, με αποτέλεσμα ο χρόνος που περνά να λειτουργεί σε βάρος τους.

Το ΥΥΚΑ, με το πρόσχημα διάφορων νομικών κωλυμάτων (διαδικασία ανοιχτής προκήρυξης με θέσπιση κριτηρίων και αξιολόγηση), καθυστερεί την σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, για όσους απ’ τους γιατρούς της κατηγορίας αυτής το επιθυμούν, με αποτέλεσμα το τοπίο να είναι ασαφές για το εργασιακό τους μέλλον.

Ελπίζουμε ότι η προχθεσινή υπόσχεση του υπ. Υγείας, για άμεση τακτοποίηση του θέματος με τροπολογία  που θα κατατεθεί άμεσα, θα το λύσει οριστικά.

Με την ευκαιρία αυτή, επαναδιατυπώνουμε την θέση του ΠΙΣ και του ΙΣΛ, ότι είναι πάγιο αίτημα μας το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς και η σύναψη συλλογικών συμβάσεων με τους Ιατρικούς Συλλόγους υπό την αιγίδα του ΠΙΣ για την αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης και πράξης.

Τέλος, μεταφέρουμε την αγωνία και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους του πρ. ΙΚΑ, που κατά την διάρκεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων διεκόπη η σύμβασή τους που αφορούσε τις ιατρικές επισκέψεις, ενώ παρέμεινε ανοιχτή η εφαρμογή στο e-ΔΑΠΥ για καταχώρηση των πράξεων, με αποτέλεσμα να παραμένουν για 3-4 μήνες απλήρωτοι, επειδή δεν αναγνωρίζεται η δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ.

Στην πρόσφατη συνάντηση της ΠΕΔ με τον κ. Κοντό, δηλώθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αναγνώρισης αυτής της δαπάνης και αποπληρωμής της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ