OI 13 ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ FACEBOOK ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ

Πόσο συχνά το Facebook συνεργάζεται με κρατικούς φορείς για να λογοκρίνει τον ελεύθερο λόγο; Σύμφωνα με το ίδιο το Facebook, αρκετά συχνά. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια έκθεση διαφάνειας, την Παρασκευή, και το κομμάτι της λογοκρισίας είναι αρκετά μεγάλο και ανησυχητικό…

Η πολιτική του site κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πρέπει να συμμορφώνονται στους νόμους περί ελευθερίας της έκφρασης του τόπου τους.  Έτσι στην περίπτωση της Ινδίας, για παράδειγμα, το Facebook έχει καταχωρήσει 4.765 αιτήματα λογοκρισίας από την ινδική κυβέρνηση μεταξύ του περασμένου Ιούλιου και του Δεκέμβριου. Το Facebook εντοπίζει και αφαιρεί οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει θρησκευτική βλασφημία.

“Η αποστολή του Facebook είναι να κάνει τον κόσμο πιο ανοιχτό και συνδεδεμένο», έγραψε ο γενικός σύμβουλος του Facebook. “Μερικές φορές, οι νόμοι μιας χώρας παρεμβαίνουν σε αυτή την αποστολή, με διάφορους περιορισμούς.”

Οι θρησκευτικοί λόγοι δεν ήταν οι μόνοι για τους οποίους ζητήθηκε να γίνει λογοκρισία στο Facebook . Η Τουρκία έκανε προς το Facebook 2.014 αιτήματα λογοκρισίας στα οποία ζητούσε να λογοκρίνεται οτιδήποτε δυσφημίζει το τουρκικό κράτος ή τον ιδρυτή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Η Γερμανία έκανε 84 αιτήσεις ζητώντας να απαγορεύεται οτιδήποτε έχει σχέση με την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Δείτε όλη τη λίστα παρακάτω:

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ FACEBOOK

1 ΙΝΔΙΑ 4765
2 ΤΟΥΡΚΙΑ 2014
3 ΠΑΚΙΣΤΑΝ 162
4 ΙΣΡΑΗΛ 113
5 ΓΕΡΜΑΝΙΑ 84
6 ΓΑΛΛΙΑ 80
7 ΑΥΣΤΡΙΑ 78
8 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 48
9 ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ 12
10 ΙΤΑΛΙΑ 5
11 ΡΩΣΙΑ 4
12 ΒΡΕΤΑΝΙΑ 3
13 ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ 3

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ