Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

???????????????????????????????Τη συμμετοχή του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων – Βιομηχανιών σε αναπτυξιακά μοντέλα που θα σχεδιάσει η νέα Δημοτική Αρχή, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Λάρισας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, με κύριο στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας έθεσε ως προτεραιότητα η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων

και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΘΕΒ.

Η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής και σταθερή συνεργασία της νέας Δημοτικής Αρχής με το ΣΘΕΒ, για την ενίσχυση του επιχειρείν στην πόλη, μέσω αναπτυξιακών δράσεων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τόνισε ότι «ο Δήμος Λαρισαίων θα λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις του Συνδέσμου για την προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας στην πόλη αλλά και για καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Λάρισας, θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και θα της προσδώσουν προστιθέμενη αξία.»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΘΕΒ, κ. Απόστολο Δοντά, και τα μέλη του ΔΣ, έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μία πολιτική συνεργασίας και στήριξης των επιχειρηματιών της πόλης από το Δήμο Λαρισαίων, με αποτέλεσμα πολλές εκτάσεις και κτίρια να παραμένουν αναξιοποίητα και να μην προωθείται η υγιής επιχειρηματικότητα στην πόλη. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Δοντάς, πρέπει να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ενώ θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε δράσεις όπως στην προώθηση προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, με σκοπό να προωθηθεί η πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα.

«Σε συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας στην πόλη, όπως για παράδειγμα, η δημιουργία βιοτεχνικών πάρκων σε αναξιοποίητους χώρους που ανήκουν στο Δήμο. Η Λάρισα έχει ένα δυνατό brand name, είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, καθώς κατοικείται για περισσότερα από 8000 χρόνια. Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταστεί πόλος έλξης, παράλληλα με την ανάδειξη των προϊόντων του θεσσαλικού  κάμπου, και να προσελκύει σε σταθερή και μόνιμη βάση επισκέπτες αλλά και επενδύσεις. Η κ. Καραλαριώτου είναι ένας άνθρωπος που έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να προσφέρει στο Δήμο Λαρισαίων. Εμείς ως Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών -Επιχειρήσεων θα υποστηρίξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή με τις ιδέες, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας» κατέληξε ο κ. Δοντάς.

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου υπογράμμισε ότι καθήκον μιας δημοτικής αρχής είναι να δίνει κίνητρα για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην πόλη, χρησιμοποιώντας όποια εργαλεία έχει στη διάθεσή της, στο πλαίσιο ενός γενικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περιοχή, ενώ τόνισε ότι ο νέος Δήμαρχος Λαρισαίων θα πρέπει να συντονίζει τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων, προς όφελος της πόλης και των πολιτών και να μην είναι ένας απλός διαχειριστής και διακπεραιωτής. «Χωρίς συνεννόηση, η ανάπτυξη δεν θα υπάρξει» επεσήμανε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Στόχος της σημερινής μας επίσκεψης είναι να εδραιωθεί η συνεργασία μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και του ΣΘΕΒ, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας της πόλης μας και της Θεσσαλίας, αλλά και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Η καινοτομία και η προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι προαπαιτούμενα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Λάρισας, που είναι και το ζητούμενο σύμφωνα με τις διεθνείς καλές πρακτικές. Προς αυτή την κατεύθυνση, η «Λάρισα – Νέα Αρχή» έχει θέσει ως προτεραιότητά της την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχή και στενή συνεργασία μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και του ΣΘΕΒ, του Επιμελητηρίου και άλλων φορέων επιχειρηματικότητας της περιοχής.» κατέληξε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Ρένα Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ